Μουντιάλ: Η Γκάνα άφησε εκτός τη Νιγηρία κι επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά (vid)

Newsroom
Μουντιάλ: Η Γκάνα άφησε εκτός τη Νιγηρία κι επιστρέφει οκτώ χρόνια μετά (vid)

bet365

Μετά την αρνητική παρένθεση του 2018, η Γκάνα είναι και πάλι στο Μουντιάλ! Με σκόρερ τον Τόμας Πάρτεϊ, οι Black Stars άφησαν εκτός τη Νιγηρία χάρη στο εκτός έδρας γκολ (1-1) και πήραν πανηγυρικά το εισιτήριο της πρόκρισης.

Η Γκάνα έγινε η πρώτη ομάδα της αφρικανικής ηπείρου που «τσέκαρε» το εισιτήριό της για Κατάρ! Μετά από δύο ισοπαλίες, αλλά χάρη στο δικό της εκτός έδρας γκολ, η ομάδα των Black Stars άφησε εκτός Μουντιάλ τη Νιγηρία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση, επιστρέφοντας έτσι στη γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μετά από οκτώ χρόνια.

Το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Άκρα είχε αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ενόψει της ρεβάνς στη Νιγηρία. Και οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πιο έτοιμοι, πιο «διψασμένοι» για την πρόκριση, μπαίνοντας δυναμικά στο ματς και βρίσκοντας το «χρυσό» γκολ με τον ηγέτη τους, Τόμας Παρτέι μόλις στο 10'. Ο μέσος της Άρσεναλ έπιασε δυνατό και μακρινό σουτ, ο κίπερ Ουζόχο άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του και η Γκάνα πήρε από πολύ νωρίς αποφασιστικό προβάδισμα.

Οι Super Eagles αντέδρασαν άμεσα, με πέναλτι που σήκωσε κουβέντα και το οποίο ελέγχθηκε από το VAR. Ο Τρόοστ-Εκόνγκ ευστόχησε και ισοφάρισε, ενώ στο 34' ο φορμαρισμένος Βίκτορ Οσιμέν είδε το VAR να του ακυρώνει το γκολ της ανατροπής για οφσάιντ. Από κει και πέρα, όμως, η Νιγηρία δεν μπόρεσε να απειλήσει, έληξε το παιχνίδι με μόλις μία τελική εντός εστίας στο δεύτερο μέρος και «μοιραία» έσπασε το σερί των προκρίσεών της σε Μουντιάλ που κρατούσε από το 2010.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα