ΕΠΟ: Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ο Αιολικός, πήρε πίσω τους βαθμούς η Αναγέννηση Καρδίτσας

Newsroom
Δέχθηκε την έφεση του Αλμωπού η Επιτροπή Εφέσεων, δεν αποβάλλεται από το πρωτάθλημα

bet365

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων σχετικά με τους αγώνες του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος του Πανθρακικού με τον Εθνικό και του Αιολικού με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ γνωστοποίησε τις αποφάσεις που έλαβε για τους αγώνες του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αιολικού και της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Εθνικού με τον Πανθρακικό.

Στο πρώτο παιχνίδι ο Αιολικός πήρε ουσιαστικά την πρόκριση, αφού το δικαστήριο κατακύρωσε υπέρ του το παιχνίδι με 3-0 άνευ αγώνος ενώ στο η Αναγέννηση Καρδίτας μπορεί να έχασε την πρόκριση, ωστόσο γλίτωσε την αφαίρεση βαθμών, που της είχε επιβληθεί.

Όσον αφορά το Πανθρακικός-Εθνικός, η ομάδα του Πειραιά είχε εξασφαλίσει την πρόκριση, παίρνοντας το παιχνίδι στα χαρτιά, όμως ο Πανθρακικός είδε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών να «σβήνεται».

Στην τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει τον Γιούχτα και ο Αιολικός τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ:

«Απορρίπτει ως απαράδεκτη την από 19.10.2023 έφεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της υπ’ αριθμ. 567/17.10.2023 αποφάσεως της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Δέχεται τυπικώς και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 543/4.10.2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦ Ιεράπετρας την ποινή της αποβολής από τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος και χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ.

Δέχεται, εν μέρει, την έφεση της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και την παρέμβαση της ΠΑΕ Αιολικός.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 568/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και επιβάλλει στην εκκαλούσα τις κάτωθι κυρώσεις:
α) Κατακύρωση του αγώνα μεταξύ των διαδίκων ΠΑΕ, που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 27-9-2023, υπέρ της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ Αιολικός με τέρματα 0-3 και, β) Χρηματική ποινή 8.000 ευρώ.

Δέχεται τυπικώς και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου ΑΠΣ Πανθρακικός.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 562/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κατά το μέρος που αυτή αφορά το εκκαλούν σωματείο.
Εξαφανίζει την επιβληθείσα στο εκκαλούν σωματείο χρηματική ποινή ύψους 8.334 ευρώ, καθώς και την ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 4 αγωνιστικές.
Καθορίζει τη συνολικώς καθορισθείσα χρηματική ποινή στο ποσό των 2.000 ευρώ.

Δέχεται τυπικώς και κατ’ ουσίαν την έφεση του σωματείου Εθνικός ΟΦΠΦ.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 562/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, κατά το μέρος που αυτή αφορά το εκκαλούν σωματείο.
Εξαφανίζει την επιβληθείσα στο εκκαλούν σωματείο χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα