Novibet Κύπελλο Ελλάδας: Εύκολη πρόκριση για ΑΕΛ και Νίκη Βόλου, μεγάλη ανατροπή των Χανίων

Newsroom
ελλαδα

bet365

Μόλις 25 λεπτά χρειάστηκε η ΑΕΛ για να πάρει την πρόκριση επί του Τηλυκράτη (3-0) για την 4η φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Από την άλλη η Νίκη Βόλου έκανε το χρέος της στην έδρα του ΠΑΟ Βάρδας (1-3) ενώ τα Χανιά έκαναν μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Κοζάνη (1-2).

Αρχικά για το παιχνίδι της 3ης φάσης, το παιχνίδι του Αιολικού με την Αναγέννηση Καρδίτσας αναβλήθηκε εκ νέου καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν βρέθηκαν στο γήπεδο καθώς δεν βρήκαν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στη Λέσβο. Έτσι θα υπάρξει σχετική απόφαση στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ.

Κοζάνη - Χανιά 1-2

Από την άλλη, τα Χανιά δυσκολεύτηκαν αλλά έφτασαν σε μία μεγάλη ανατροπή στην έδρα της Κοζάνης, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην 5η φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας με δύο δοκάρια και χαμένο πέναλτι, ο Μπράγκα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας για το 1-0.

Η αντίδραση των Κρητικών ήρθε στο 73' όταν ο Μπάτζιος νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε με κεφαλιά και εν τέλει ο Τσέλιος λύτρωσε την ομάδα του στο 87ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2 για τα Χανιά. Στην 5η φάση, το κλαμπ της Superleague 2 θα αγωνιστεί σε έναν κρητικό... εμφύλιο κόντρα στον ΟΦΗ.

Κοζάνη: Καραγκιόζης, Πάνος, Κούφας, Ίτσιος, Κοροβέσης, Αναστασόπουλος, Νάτσος, Καλλέργης (68’ Τάτσης), Αποστολίδης (56’ Ελ Ιντρίσι), Γραμμένος (80’ Σιατραβάνης), Ποζατζίδης (68’ Κανούλας)

ΠΑΕ Χανιά: Καλογεράκης, Νίκολιτς (46’ Σερβιλάκης), Κατσούρι (71’ Μάναλης), Σέχου (46’ Μπάτζιος), Μαζουλουξής, Τσορνομάς, Τσέλιος, Εντγκαρ (46’ Λεμονής), Κόλα, Ελευθεριάδης (66’ Μούλερ), Βουό.

ΑΕΛ – Τηλυκράτης 3-0

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 3-0 του Τηλυκράτη Λευκάδας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και τελείωσαν την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο όταν πέτυχαν και τα τρία τέρματα.

Η αρχή έγινε στο 4' με τον Μιλτιάδη να κάνει το 1-0 ανοίγοντας το σκορ. Δεκαπέντε λεπτά μετά (19') οι Θεσσαλοί έκαναν το 2-0 με τον Πεντρόσο, ενώ πριν φτάσουμε στο πρώτο μισάωρο και συγκεκριμένα στο 25', όλα τελείωσαν όταν ο Μπόύμπας με αυτογκόλ έκανε το 3-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι δίνοντας έτσι την πρόκριση στην ΑΕΛ.

ΑΕΛ: Σουλούκος (79’ Αντωνόπουλος), Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου (46’ Παρασκευάς), Παπαδόπουλος, Νίνο (67’ Ρούσης), Αντράντα (46’ Θωμαΐδης), Μαυριάς (46’ Μπρου), Πατράλης, Μιλτιάδης, Πεντρόσο.

Τηλυκράτης: Τζελέπης, Γιαννιώτης (52’ Περιστέρης), Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος (86’ Σουλιώτης), Τόσκα, Μπούμπας, Τεγούσης (52’ Μπελεβώνης), Κοκκόρης (52’ Νικηφορόπουλος), Γκουντρουμπής (52’ Σπανουδάκης).

ΠΑΟ Βάρδας – Νίκη Βόλου 1-3

Σαν σίφουνας πέρασε από την Βάρδα η Νίκη Βόλου, με τους Βολιώτες να επικρατούν του ΠΑΟ με 3-1 και να παίρνουν την πρόκριση για τους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας (έχουν προκριθεί άνευ αγώνα στην επόμενη φάση). Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και κατάφεραν στο 16' να ανοίξουν το σκορ με πέναλτι του Τζιώρα, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κάσσος, με το 0-1 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Στο 2ο και πάλι οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να σκοράρουν με τον Κρητικό στο 48' να κάνουν το 0-2. Οι γηπεδούχοι σε κανένα σημείο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, ούτε και όταν μείωσαν σε 1-2 με τον Παπαχρηστόπουλο που τους έβαλε και πάλι στο ματς με κεφαλιά στο 82'. Την τελευταία λέξη είπε η Νίκη Βόλου που στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 1-3 με τον Κάσσο.

ΠΑΟ Βάρδας: Βορύλλας, Διονυσόπουλος, Θεοφάνης (74’ Τσεκούρας), Κοτσώνης, Παπασπηλιόπουλος, Λιόσης, Κούστα, Μαστραντωνάκης, Μπίσα, Πλαστουργός (46’ Μικελάτος-84’ λ. τρ. Τρομπούκης), Λαθύρης

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος, Στίκας, Ανδρέου (56’ Μπαχανάκ), Αναστασίου (68’ Ναά), Κυριακίδης, Γαβριηλίδης (56’ Λίταινας), Παναγιωτίδης, Πολίτης (56’ Τοπαλίδης), Κρητικός, Τζιώρας (75’ Πέττας).

Αχαρναϊκός – Πιερικός 1-0

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που είχε διακοπή για πάνω από 15 λεπτά λόγω τραυματισμού του βοηθού από ρίψη αντικειμένων, ο Αχαρναϊκός κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 1-0 του Πιερικού.

Μια πρόκριση μόνο εύκολα δεν ήρθε, καθώς τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει και έτσι όλα κρίθηκαν στην παράταση. Εκεί μόλις τρία λεπτά από το ξεκίνημά της ο Νατσιόπουλος με πέναλτι έκανε το 1-0. Ένα προβάδισμα που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν ως το τέλος παίρνοντας τελικά την μεγάλη πρόκριση για την επόμενη φάση.

Αχαρναϊκός (Γιώργος Παπακωστούλης): Σύρακας, Γκούφας, Νάκας, Μπιταξής, Μάναλης, Πηνιώτης, Γκούφας (63′ Σένε), Γερώνυμος, Ματσούκας, Νατσιόπουλος, Χατζής.

Πιερικός (Δημήτρης Κάλφας): Μπίντσης, Χατζηκωνσταντίνου, Δεληγιάννης (67′ Καλαϊτζής), Μακρίδης, Καρατάσιος, Μαραγκός, Μπλέτσας, Μπαλογιάννης (46′ Κυπαρίσσης), Μπάλλας (67′ Κατσιαμήτας), Οικονομίκος (67′ Κατσαβάκης), Ματζαλάκου.

Τα ζευγάρια της 4ης φάσης

Τετάρτη (27/09)

Κοζάνη - Χανιά 1-2
ΠΑΟ Βάρδας - Νίκη Βόλου 1-3
ΑΕΛ - Τυληκράτης 3-0
Αχαρναϊκός - Πιερικός 1-0 παράταση (0-0 κανονική διάρκεια)

Πέμπτη (28/09)

Μικρασιατικός - Απόλλων Παραλιμνίου (16:00)
Καλαμάτα - Athens Kallithea (16:00)

Τετάρτη (04/10)

Αιγάλεω - Διαγόρας (16:00)

Τα ζευγάρια της 5ης φάσης

Αχαρναϊκός - Κηφισιάς
Πανθρακικός / Εθνικός - Γιούχτας εναντίον Ατρομήτου
Αιγάλεω - Διαγόρας εναντίον Παναιτωλικού
Λεβαδειακός - Αιολικός / Αναγέννηση Καρδίτσας εναντίον Λαμίας
Χανιά - ΟΦΗ
Μικρασιατικός - Απόλλων Παραλιμνίου εναντίον Πανσερραϊκού
Αλμωπός Αριδαίας - Καμπανιακός εναντίον Αστέρα Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος

Προκρίνονται άνευ αγώνα στην 6η φάση

Καλαμάτα - Athens Kallithea
Νίκη Βόλου
ΑΕΛ

@Photo credits: eurokinissi
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα