Πήγαμε ΑΕΚάρα σε όλους τους γιατρούς!!! Τι νταμπλ Θεέ μου...

Πήγαμε ΑΕΚάρα σε όλους τους γιατρούς!!! Τι νταμπλ Θεέ μου...

Πήγαμε ΑΕΚάρα σε όλους τους γιατρούς!!! Τι νταμπλ Θεέ μου...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κατάκτηση ΚΑΙ του Κυπέλλου από την ...αγέλη του Ματίας Αλμέιδα και την Νέα Φιλαδέλφεια που είναι μόνιμα μεθυσμένη πολιτεία...

Ούτε ο πιο... άρρωστος ΑΕΚτζης δεν θα μπορούσε να σκεφτεί και να γράψει τέτοιο σενάριο κατάκτησης και του Κυπέλλου. Πραγματικά δηλαδή όσο και να μπορείς να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, να κάτσει να σκεφτεί ένα πιθανό σενάριο για το νταμπλ της ΑΕΚ, πώς να το κατακτήσει και να απογειώσει όλη την ευτυχία όλων των φίλων του Δικέφαλου. Δεν υπάρχει αυτό ειλικρινά, δεν γινόταν να το σκεφτεί καν το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά μόνο αυτό και πάλι μπορεί να στο προσφέρει. Πραγματικά όπως είπε και ένας φίλος λίγα λεπτά πριν, ο Παππούλης, αν πήγαινε η ΑΕΚ eurovision θα το σήκωνε και εκεί!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά τον τελικό, έπρεπε να είχε προηγηθεί, αλλά μετά ήρθε το λάθος του Ρότα να αλλάξει όλο το ματς. Είναι όμως η χρονιά της Ένωσης, της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα, των ΑΕΚτζήδων, οι οποίοι τόσα χρόνια στερήθηκαν τόσα πολλά, δύο δεκαετίες ολόκληρες το σπίτι τους. Το χρωστούσε η μοίρα στην ΑΕΚ και στον λαό της, να μπει σπίτι του, να πάρει τα πάντα στην Ελλάδα, να κάνει νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια και να ζήσει μια χρονιά όπου όμοιά της δεν έχει βιώσει, αλλά ούτε άλλη ελληνική ομάδα, αφού 20 χρονια δίχως γήπεδο δεν έχει κάνει καμία...

Για να φτάσει σε αυτό το Κύπελλο είχε και τύχη, εννοείται, ο ΠΑΟΚ μετά την αποβολή και το γκολ που δέχτηκε ήταν καλύτερος, έχασε σπουδαίες φάσεις, αλλά είπαμε, φέτος είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Δεν υπήρχε περίπτωση να το χάσει, νομίζω το κατάλαβαν όλοι στο δεύτερο 45λεπτο, εκεί είδαν την κατάθεση ψυχής των παικτών του Αλμέιδα για να πάρουν το νταμπλ, για να γράψουν ιστορία μια για πάντα. Σε κάτι που δεν θα χει επόμενο και προηγούμενο, πάντα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν είχε δικό της γήπεδο για δύο δεκαετίες. Δεν υπήρχε περίπτωση από τη στιγμή που βγήκε το ημίχρονο και φτάσαμε στο 80' στο 1-0 να χάσει την κούπα.

Ένα γκολ ουρλιαχτό της... αγέλης του Αλμειδα ότι δεν χάνει το νταμπλ!

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Ήρθε και η ποδοσφαιρική αλητεία του Πάολο Φερνάντες να κλειδώσει τον τίτλο. Ένα γκολ ουρλιαχτό της ...αγέλης του Ματίας Αλμέιδα ότι αυτό είναι δικό μας, συγνώμη διορθώνω: και αυτό είναι δικό μας. ΟΛΑ είναι δικά μας, όλα για την ΑΕΚ, όλα. Η επιβεβαίωση ότι ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος εντός συνόρων και φυσικά τα πήρε όλα. Μυθική σεζόν, απίστευτη, ανεπανάληπτη... Τι όμορφο να το ζεις όλο αυτό στην Νέα Φιλαδέλφεια, δεν λάθεψα που αποφάσισα να μην πάω στον Βόλο, έπρεπε να το ζεις εδώ με τους ανθρώπους της κιτρινόμαυρης φυλής!

Όπως λέει και το σύνθημα των φίλων της ΑΕΚ, πήγαμε ΑΕΚαρα σε όλους τους γιατρούς, όπου η λέξη "ΑΕΚάρα", εκτιμώ μου επιτρέπουν οι οπαδοί του Δικέφαλου να το κάνω "Αλμέιδα" και τη λέξη "γιατρούς" να την κάνω "τρελογιατρούς", διότι εκεί θα μας στείλουν. Η αλήθεια είναι ότι χαλάλι τους, όσα έχουμε ζήσει φέτος δεν θα έχουμε λόγια να τα περιγράψουμε στα εγγόνια μας, ευτυχώς τα παιδιά μας (της γενιάς μου εννοώ) τα ζουν... Κι αυτό είναι μια ευτυχία που δεν συγκρίνεται με καμία. Τι υπόθεση αυτό το νταμπλ και για την επόμενη σεζόν, αλλά και για τις γενιές που έρχονται και ζουν ήδη την κανονικότητα.

Διότι αυτή είναι η κανονική ΑΕΚ κυρίες και κύριοι. Που δεν το βάζει κάτω από το γεγονός ότι μένει με παίκτη λιγότερο, κέρδιζε και παλιά, είτε με δέκα είτε με εννιά... Επιστροφή λοιπόν στην κανονικότητα αφού πρώτα σφραγίστηκε η επιστροφή στο σπίτι μας, από κει αρχίζουν και τελειώνουν όλα... Ένα ατελείωτο πάρτι όλη η χρονιά για την ΑΕΚ του Αλμέιδα και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Ένα ακόμη ξημέρωμα θα μας βρει εδώ, στην Δεκελείας, με τον κόσμο να πανηγυρίζει και να γιορτάζει για την πιο όμορφη διχρωμία, την κιτρινόμαυρη, για την ΑΕΚ...

ΑΛΜΕΙΔΑ

Υγ: Το ότι μένεις με παίκτη λιγότερο δεν σημαίνει ότι ο αντίπαλος θα σε ισοπεδώσει. Αρκεί να έχεις προπονητή, διότι και ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ, δεν θα ξέφευγε το αποτέλεσμα αν σκόραρε και ισοφάριζε. Αυτό είναι δουλειά προπονητή, πόσο ξέρεις την ομάδα σου να βάλεις τους σωστούς στις σωστές θέσεις δίχως αλλαγή, να εκμεταλλευτείς τον πάγκο σου όταν χρειαστεί και να πάρεις ΚΑΙ το Κύπελλο! Ματίας Αλμέιδα κυρίες και κύριοι... Αυτός ο άνθρωπος αυτός που ξεπέρασε απόψε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και έγινε ο πρώτος τεχνικός της ΑΕΚ που κατέκτησε το νταμπλ από το 1978 και μετά... Τα υπόλοιπα από αύριο έχουμε και ένα πάρτι να ζήσουμε που είναι σε εξέλιξη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...