Μίτσελ: «Ο Χάμες και ο Φορτούνης θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια 11άδα»

Δημήτρης Τομαράς
Μίτσελ: «Ο Χάμες και ο Φορτούνης θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια 11άδα»

bet365

Ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τη διαφορετική εικόνα των 2 ημιχρόνων, τον Μαρσέλο αλλά και τους Φορτούνη και Χάμες.

Ο Μίτσελ επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος στο περιθώριο του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας για:

Τον Ολυμπιακό στο α' και το β' μέρος: Θέλω να μην ξαναδώ τον Ολυμπιακό του α' μέρους. Και να ξαναδώ τον Ολυμπιακό στο β' μέρος. Παίξαμε πιο ομαδικά και με πιο μεγάλη αποφασιστικότητα.

Το β' μέρος, τον Μαρσέλο και τον Φορτούνη: Είμαι χαρούμενος όταν η ομάδα παίζει πιο ομαδικά. Αυτό ισχύει και για τον Μαρσέλο που στο α' μέρος ήθελε να κάνει κάποιες ενέργειες ατομικά και στο β' μέρος έπαιξε πιο ομαδικά. Δεν είμαι τόσο τρελός για να μην ξέρω τι παίκτης είnαι ο Φορτούνης. Βελτίωσε τη φυσική του κατάσταση. Ο Φορτούνης έκανε σήμερα καταπληκτικό παιχνίδι (το είπε στα ελληνικά). Κέρδισε θέση βασικού. Την είχε κερδίσει πριν από τον σημερινό αγώνα. Εδώ και λίγο καιρό την έχει κερδίσει. Τώρα έχουμε δυσκολία επιλογής. Το παιχνίδι δεν παίζεται με 11 παίκτες αλλά με 16.

Το παιχνίδι του Μαρσέλο που θα θέλει καλύψεις και τους Χάμες - Φορτούνη και το εάν μπορούν να συνυπάρξουν: Αυτή είναι η δουλειά μου. Έτσι όπως παίζουμε είναι γεγονός πως Χαμες και Φορτούνης θα μπορούσαν να βρεθούν στην ίδια 11άδα ως βασικοί. Και είναι σίγουρο πως πρέπει να βρούμε λύσεις όταν ο Μαρσέλο ανεβαίνει ψηλά που βοηθάει επιθετικά και αφήνει ένα κενό. Το κενό να καλύπτεται. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία της άμυνας με την επίθεση.

Πιο αναλυτικά:

Μετά την προετοιμασία που κάνατε, ο Ολυμπιακός που θέλετε να έχετε είναι αυτός που είδαμε στο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου;

Θέλω δύο πράγματα, να μην ξαναδώ τον Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου και να δω ξανά αυτόν του δευτέρου. Στο δεύτερο παίξαμε ομαδικά, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο μέρος του αγώνα και δείξαμε αποφασιστικότητα, για αυτό φάνηκε η διαφορά και πήραμε έτσι τη νίκη.

Είδαμε έναν καλό Κώστα Φορτούνη τον οποίο ο Ολυμπιακός δεν τον είχε μέχρι τώρα, έναν Μαρσέλο να σημειώνει δύο εντυπωσιακά γκολ, θα έχετε τον Ροντινέι και ίσως κάποιον ακόμη ποδοσφαιριστή από μεταγραφή, πόσο καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε τον Ολυμπιακό στη συνέχεια;

Ο προπονητής είναι χαρούμενος όταν βλέπει την ομάδα να παίζει ομαδικά. Αυτό ισχύει και για τον Μαρσέλο στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να κάνει πολλές ατομικές προσπάθειες, ενώ στο δεύτερο έπαιξε ομαδικά και του βγήκαν αυτά που ήθελε μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δούλεψε τρεις εβδομάδες και βελτιώθηκε σε όλα τα επίπεδα, αγωνιστικά αλλά και σε φυσική κατάσταση. Είναι λογικό να βλέπουμε τους παίκτες μας βελτιωμένους, σίγουρα ξέρουμε τι παίκτης είναι ο Κώστας Φορτούνης, δεν είμαστε τρελοί, έπρεπε να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και το έκανε. Έκανε ένα καταπληκτικό ματς (μίλησε στα ελληνικά), κέρδισε τη θέση του όχι σήμερα αλλά εδώ και λίγο καιρό. Τώρα έχουμε τη δυσκολία να επιλέγουμε τους βασικούς μας παίκτες, τα ματς όμως δεν παίζονται με 11 ποδοσφαιριστές, αλλά με 16.

Πως μπορούν να συνυπάρξουν Χάμες και Φορτούνης στην ίδια ενδεκάδα; Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι υπήρχε κενό από την πλευρά του Μαρσέλο, πως θα το καλύψετε αυτό; Είναι εκπληκτικός επιθετικά, αλλά πρέπει να καλύπτεται και αμυντικά.

Έτσι όπως παίζουμε είναι γεγονός πως Χάμες και Φορτούνης θα μπορούσαν να είναι βασικοί στην ίδια ενδεκάδα. Είναι σίγουρο πως πρέπει να βρούμε λύσεις όταν ο Μαρσέλο ανεβαίνει επιθετικά και υπάρχει κενό στην άμυνα, να έχουμε μία ισορροπία και να καλύπτεται το κενό αυτό. Το ποδόσφαιρο χωρίζεται σε άμυνα και επίθεση, όμως σε μία καλή ομάδα θα πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, αυτό κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα