Ρωσία: Έφεση της ομοσπονδίας κατά FIFA-UEFA και της απόφασης αποκλεισμού

Ρωσία: Έφεση της ομοσπονδίας κατά FIFA-UEFA και της απόφασης αποκλεισμού

Newsroom
Ρωσία: Έφεση της ομοσπονδίας κατά FIFA-UEFA και της απόφασης αποκλεισμού

bet365

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας πέρασε στην αντεπίθεση επικρίνοντας τον αποκλεισμό που επέβαλαν FIFA-UEFA και δήλωσε πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Η αναμενόμενη τιμωρία της ποδοσφαιρικής Ρωσίας σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο έλαβε και επίσημα ισχύ, καθώς FIFA-UEFA ανακοίνωσαν από κοινού τον επ' αόριστον αποκλεισμό όλων των ρωσικών ομάδων (σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο) από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν άφησε δίχως απάντηση τη συγκεκριμένη απόφαση και αντέδρασε με δική της ανακοίνωση, στην οποία κατέστησε σαφές πως θα ασκήσει έφεση.

Μέσα σε όσα ανέφερε το ανώτατο ποδοσφαιρικό όργανο της Ρωσίας, χαρακτήρισε «μεροληπτική» και «ενάντια στην αθλητική αλληλεγγύη» την απόφαση των δύο διοργανωτριών αρχών, προβάλλοντας ως δικαιολογία τον αριθμό των παικτών, των προπονητών, των φιλάθλων και των εργαζομένων που επηρεάζει το μέτρο του αποκλεισμού:

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση αντιτίθεται στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς συναγωνισμού, όπως και του πνεύματος της αθλητικής αλληλεγγύης. Είναι ξεκάθαρα μεροληπτική προς τη φύση της και βλάπτει μεγάλο αριθμό αθλητών, προπονητών, εργαζομένων σε συλλόγους και εθνικές ομάδες και, κυρίως, εκατομμύρια Ρώσων και ξένων φιλάθλων, τα ενδιαφέροντα των οποίων θα πρέπει να προστατεύονται από τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Τέτοιες δράσεις διχάζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, η οποία ήταν πάντα προσκολλημένη στις αξίες της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική.

Διαθέτουμε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε την απόφαση των FIFA και UEFA σε συνάρτηση πάντα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο
», γράφει αναλυτικά η ανακοίνωση.


 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα