Παγκόσμιο Κύπελλο 2030: Η FIFA ανακοίνωσε πως το Μουντιάλ θα γίνει σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους

Μουντιάλ

bet365

Η FIFA ανακοίνωσε επίσημα πως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 θα διεξαχθεί σε Νότια Αμερική, Αφρική και Ευρώπη, καθώς οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη, Μαρόκο, Πορτογαλία και Ισπανία.

Λίγη ώρα αφού ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, ο οποίος αποκάλυψε πως οι πρώτοι αγώνες του Μουντιάλ 2030 θα διεξαχθούν σε Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη, ήρθε και η επισημοποίηση της ανάθεσης του τουρνουά. Όπως ανακοίνωσε η FIFA το επετειακό Παγκόσμιο Κύπελλο θα αρχίσει με τα τρία πρώτα παιχνίδια στη Λατινική Αμερική και θα συνεχιστεί σε Μαρόκο, Πορτογαλία και Ισπανία.

Με πιο απλά λόγια το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά θα διεξαχθεί σε έξι χώρες και τρεις ηπείρους. Μάλιστα αυτή θα είναι η πρώτη «έκδοση» της διοργάνωσης που θα γίνει σε πάνω από μία ήπειρο. Να επισημάνουμε πως η πρόταση των έξι χωρών ήταν και η μοναδική που έπεσε στο τραπέζι.

Ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή της FIFA αποφάσισε να γίνει ειδική τελετή στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβιδέο, στο «Σεντενάριο», στο γήπεδο που έγινε πρώτη φοράς αγώνας Μουντιάλ.

«Σε έναν διχασμένο κόσμο, η FIFA και το ποδόσφαιρο ενώνονται. ο Συμβούλιο της FIFA, που εκπροσωπεί ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου, συμφώνησε ομόφωνα να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA, του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε στην Ουρουγουάη το 1930, με τον πιο κατάλληλο τρόπο.

Ως αποτέλεσμα, μια γιορτή θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αμερική και τρεις χώρες της Νότιας Αμερικής - Ουρουγουάη, Αργεντινή και Παραγουάη - θα διοργανώσουν από έναν αγώνα η καθεμία για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2030. Ο πρώτος από αυτούς τους τρεις αγώνες θα διεξαχθεί φυσικά στο στάδιο εκεί που ξεκίνησαν όλα, στο μυθικό Estádio Centenário του Μοντεβιδέο, ακριβώς για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA.

Το 2030, θα έχουμε ένα μοναδικό παγκόσμιο αποτύπωμα, τρεις ήπειροι – Αφρική, Ευρώπη και Νότια Αμερική – έξι χώρες – Αργεντινή, Μαρόκο, Παραγουάη, Πορτογαλία, Ισπανία και Ουρουγουάη – θα καλωσορίσουν και θα ενώσουν τον κόσμο ενώ θα γιορτάσουν μαζί το όμορφο παιχνίδι, την εκατονταετηρίδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε σε επίσημη τοποθέτηση του ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

@Photo credits: Fifa
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα