Μουντιάλ 2022: Η σπόντα του Κλίνσμαν για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας!

Μουντιάλ 2022: Η σπόντα του Κλίνσμαν για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας!

Γιάννης Σαπουντζάκης
Μουντιάλ 2022: Η σπόντα του Κλίνσμαν για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας!

bet365

Τη δική του εξήγηση για τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Κροατία στη διαδικασία των πέναλτι, έδωσε ο άλλοτε τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γιούργκεν Κλίνσμαν.

Αποστολή στο Κατάρ: Γιάννης Σαπουντζάκης

Το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε το Κέντρο Τύπου της Ντόχα ενημέρωση των δημοσιογράφων από το «Technical Study Group» της FIFA σχετικά με τη φάση των νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Τον Γιούργκεν Κλίνσμαν που έχει και ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα, πλαισίωσαν οι Ντου Ρι Τσα, Φαρίντ Μοντραγκόν, Σάντεϊ Ολίσε, Αλμπέρτο Τζακερόνι και Πασκάλ Τσουμπερμπίλερ.

Αφού, λοιπόν, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους προς το πάνελ. Ένας εκ των παρευρισκόμενων σήκωσε το χέρι και με περίσσεια ειλικρίνεια είπε «εγώ θα ρωτήσω κάτι πολύ απλό. Γιατί αποκλείστηκε η Βραζιλία;»

Ο άλλοτε Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας αρχικά εξήγησε ότι σε αντίθεση με την Αργεντινή που είχε το ημίωρο της παράτασης προκειμένου να συνέλθει από το σοκ της ισοφάρισης των Ολλανδών στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της κανονικής διάρκειας, στη «Σελεσάο» δεν δόθηκε αυτή η δυνατότητα. Θέλησε, με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός να σταθεί στο ότι Βραζιλιάνοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στη διαδικασία των πέναλτι και έτσι οι Κροάτες πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Παρ’ όλα αυτά, ο Γερμανός πρόσθεσε και ένα ακόμα στοιχείο, το οποίο κατά τη γνώμη του έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Αυτό δεν ήταν άλλο από τη σειρά που οι ποδοσφαιριστές του Τίτε εκτέλεσαν τα πέναλτι. Η επιλογή να μην αναλάβουν τα πιο «βαριά» ονόματα τα πρώτα χτυπήματα, δεν βρήκε σύμφωνο τον Κλίνσμαν που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο Μέσι ήταν ο πρώτος που σούταρε για την Αργεντινή».

Από εκεί και πέρα, ο Ολίσε έδειξε ενθουσιασμένος από την πορεία που διαγράφει το Μαρόκο, υποστηρίζοντας, ότι κάθε φορά που η ομάδα του Ρεγκραγκί βρίσκεται σε θέση άμυνας οι ποδοσφαιριστές της σχηματίζουν τρίγωνα και αυτό καθιστά αδύνατο για τους αντιπάλους να περάσουν πάσες και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ακόμα, στάθηκε σε ατομικό επίπεδο στην παρουσία του χαφ της Φιορεντίνα, Σοφιάν Άμραμπατ.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι αυτό ήταν ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αφρική αφού δεν είναι μόνο το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ήπειρος έχει εκπρόσωπο στα ημιτελικά της διοργάνωσης αλλά και το ότι κάθε ομάδα αυτής που συμμετείχε πανηγύρισε τουλάχιστον μία νίκη. Ενώ τόνισε ότι αυτό συνέβη με όλες τις αφρικανικές ομάδες να έχουν στην άκρη του πάγκου του Αφρικανό τεχνικό.

Ο άλλοτε Νιγηριανός διεθνής αναφέρθηκε και στο επόμενο Μουντιάλ που θα είναι και το πρώτο με 48 ομάδες να λαμβάνουν μέρος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε ηπείρους όπως η Αφρική και η Ασία να έχουν ακόμα περισσότερες εκπροσώπους. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το γεγονός αυτό δεν θα έχει ως συνέπεια να πέσει το επίπεδο των αγώνων αλλά αντιθέτως θα είναι περισσότερες οι πιθανότητες για μία έκπληξη όπως αυτή της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα