Μουντιάλ 2022: Όλα τα σενάρια για Βραζιλία, Πορτογαλία, Ουρουγουάη και τα τελευταία εισιτήρια για τους «16»

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Όλα τα σενάρια για Βραζιλία, Πορτογαλία, Ουρουγουάη και τα τελευταία εισιτήρια για τους «16»

bet365

Μπορεί οι πρώτες θέσεις του 7ου και του 8ου ομίλου να έχουν ήδη σχεδόν κλείσει από τις Βραζιλία και Πορτογαλία, οι δεύτερες θέσεις όμως και οι προκρίσεις που δίνουν, παραμένουν ορθάνοιχτες για τις υπόλοιπες ομάδες.

Τελευταία μέρα για τους ομίλους του Μουντιάλ σήμερα και ώρα για να μάθουμε και τα δύο τελευταία ζευγάρια της φάσης των «16» που θα προκύψουν από την διασταύρωση των τεσσάρων ομάδων που θα βρεθούν στις πρώτες θέσεις του 7ου και του 8ου ομίλου.

Εκεί οι πρώτες θέσεις είναι ήδη «καπαρωμένες» από τις Βραζιλία και Πορτογαλία που έχουν κάνει το 2/2 στους δύο πρώτους αγώνες και δύσκολα θα αλλάξουν κάτοχο. Όμως, η δεύτερη θέση του κάθε ομίλου είναι ορθάνοιχτη και για τις τρεις άλλες που συμμετέχουν.

Στον 7ο όμιλο η Βραζιλία απειλείται μόνο με νίκη της Ελβετίας κι αυτό αν δεν νικήσει ή δεν φέρει ισοπαλία η ίδια με το Καμερούν. Ακόμη όμως κι αν χάσει από την αφρικανική χώρα, αν αυτή η ήττα της επιτρέψει να διατηρήσει τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων που έχει από τους Ευρωπαΐους πάλι κρατάει την πρώτη θέση.

Πάμε τώρα στην δεύτερη θέση για την οποία υπάρχει μεγάλη... ζήτηση. Μπορεί η Ελβετία να έχει τον πρώτο λόγο όντας δεύτερη με 3 βαθμούς, όμως Καμερούν και Σερβία που έχουν από ένα βαθμό έχουν τις δικές τους πιθανότητες πρόκρισης.

Οι Ελβετοί κοντράρονται με τους Σέρβους στις (17:00) και βολεύεται με δύο αποτελέσματα για να κρατηθούν την δεύτερη θέση. Με νίκη ή ισοπαλία κρατάει πίσω της την Σερβία ενώ σε περίπτωση οριακής νίκης του Καμερούν χρειάζεται δική της νίκη, αφού σε ισοβαθμία με την αφρικανική χώρα έχουν ίδιο συντελεστή γκολ, αλλά η ομάδα του Σονγκ έχει καλύτερη επίθεση. Αν τώρα το Καμερούν κερδίσει με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά την Βραζιλία περνάει αυτό

Οι Σέρβοι χρειάζονται μόνο νίκη απέναντι στους Ελβετούς και στραβοπάτημα του Καμερούν. Σε περίπτωση νίκης του τελευταίου, η ομάδα του Στόικοβιτς θα χρειαστεί να κάνει νίκη με περισσότερα τέρματα απ' ότι τα «λιοντάρια» για να αποκτήσει καλύτερο συντελεστή και να πάρει την πρόκριση στην ισοβαθμία.

Το Καμερούν που αντιμετωπίζει την Βραζιλία έχει το δυσκολότερο έργο, αφού για να έχει οποιεσδήποτε πιθανότητες πρόκρισης πρέπει να κερδίσει την «Σελεσάο». Από κει και πέρα, αν η Ελβετία κερδίσει την Σερβία, το Καμερούν μένει εκτός. Αν υπάρξει ισοπαλία σε εκείνο το ματς και Ελβετία και Καμερούν βρεθούν σε ισοβαθμία με τέσσερις βαθμούς, τότε προκρίνεται το δεύτερο είτε πάρει οριακή νίκη (με ένα γκολ διαφορά) οπότε έχουν ίδιο συντελεστή τερμάτων αλλά εκείνο έχει καλύτερη επίθεση είτε πάρει ευρεία νίκη που δημιουργεί καλύτερη διαφορά τερμάτων και άρα περνάει αυτό.

Βαθμολογία 7ου ομίλου

1. Βραζιλία 6 (3-0 γκολ)
2. Ελβετία 3 (1-1 γκολ)
3. Καμερούν 1 (3-4 γκολ)
4. Σερβία 1 (3-5 γκολ)

Στον 8ο όμιλο η Πορτογαλία χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία για να εξασφαλίσει την πρώτη θέση χωρίς να μπλέξει. Όμως ακόμη και να χάσει και να κερδίσει η Γκάνα την Ουρουγουάη, θα πρέπει η ομάδα της Αφρικής να καλύψει την διαφορά των τριών τερμάτων που υπάρχει μεταξύ τους ή εστώ να την ισοφαρίσει και να περάσει μετά λόγω καλύτερης επίθεσης.

Για την δεύτερη θέση η Γκάνα που έχει τρεις βαθμούς διατηρεί το προβάδισμα σε σχέση με Νότια Κορέα και Ουρουγουάη που έχουν από ένα βαθμό. Οι Γκανέζοι θέλουν να μην ηττηθούν από την Ουρουγουάη και να χάσει η Νότια Κορέα από την Πορτογαλία. Σε περίπτωση οριακής νίκης (μ' ένα γκολ διαφορά) της Νότιας Κορέας τότε είτε πρέπει να νικήσουν την «Σελέστε» είτε να πάρουν ισοπαλία και να προκριθούν έτσι λόγω καλύτερης επίθεσης. Αν η νίκη της Κορέας γίνει με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά τότε μόνο η νίκη κάνει στην Γκάνα κόντρα στην Ουρουγουάη.

Η ομάδα των Σουάρες και Καβάνι τώρα χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Γκάνα για να έχει ελπίδες. Από κει και πέρα θέλει ισοπαλία ή ήττα της Νότιας Κορέας κόντρα στην Πορτογαλία. Σε περίπτωση που οι Κορεάτες κερδίσουν και υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ τους τότε η πρόκριση θα κριθεί στην διαφορά των γκολ (-1 η Κορέα και -2 η Ουρουγουάη) ή αν αυτή είναι ίδια στην καλύτερη επίθεση.

Η Νότια Κορέα χρειάζεται μόνο νίκη κόντρα στην Πορτογαλία. Στο άλλο ματς χρειάζεται είτε ισοπαλία, όπου εκεί θα κριθεί η πρόκρισή της στον συντελεστή τερμάτων ή στην διαφορά των γκολ με την Γκάνα, είτε νίκη Ουρουγουάης, όπου εκεί θα πάμε πάλι στα κριτήρια των γκολ.

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Πορτογαλία 6 (5-2 γκολ)
2. Γκάνα 3 (5-5 γκολ)
3. Νότια Κορέα 1 (2-3 γκολ)
4. Ουρουγουάη 1 (0-2 γκολ)

Κριτήρια ισοβαθμίας:

1. Διαφορά τερμάτων
2. Καλύτερη επίθεση
3. Μεταξύ τους ματς (πόντοι, διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση)
4. Fair play*
5. Κλήρωση.

*Αφορά το άθροισμα πόντων ποινής σε όλους τους αγώνες του ομίλου. Για κάθε κίτρινη κάρτα -1 πόντος, για κάθε κόκκινη κάρτα που προήλθε από δεύτερη κίτρινη -3 πόντοι, για κάθε απευθείας κόκκινη κάρτα -4 πόντους και για κάθε κίτρινη κάρτα και απευθείας κόκκινη κάρτα -5 πόντους.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα