Μουντιάλ 2022, Καμερούν - Σερβία 3-3: Ξέχασαν την άμυνα και χ-άρισαν ματσάρα (vid)

bet365

Η άμυνα πήγε περίπατο, το θέαμα περίσσεψε, αλλά Καμερούν και Σερβία έμειναν στην ισοπαλία σε ένα χορταστικό 3-3 με... νικήτρια την Ελβετία. Δύο ασίστ ο Ζίβκοβιτς, μία ο Ενκουλού, ωραίος και «μοιραίος» ο Μίτροβιτς, καθοριστικοί Αμπουμπακάρ-Επασί.

Ήταν οι ηττημένοι της πρεμιέρας. Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για να αναπτερώσουν τις ελπίδες πρόκρισης. Καμερούν και Σερβία επέλεξαν τον «άναρχο» τρόπο για να τη διεκδικήσουν, ξέχασαν να παίξουν άμυνα και χάρισαν μια τρελή ματσάρα με έξι γκολ, την μπάλα πάνω-κάτω, αλλά χωρίς νικητή (3-3), με τους Σέρβους του διασωθέντα, Αντρίγια Ζίβκοβιτς (δύο ασίστ) να «αυτοκτονούν» χάνοντας το προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε τρία λεπτά.

Σε ένα ματς με έντονο «ελληνικό» χρώμα (βασικοί για το Καμερούν οι Ενκουλού και Κουντέ, όπως και ο πρώην κίπερ του ΟΦΗ, Επασί), ο ρυθμός χτύπησε «κόκκινο» από το ξεκίνημα. Αυτή που είχε την πρωτοβουλία και φάνηκε να θέτει υπό έλεγχο το ματς ήταν η Σερβία, εκμεταλλευόμενη τα απερίγραπτα κενά της άμυνας του Καμερούν που ήταν από την αρχή ανοργάνωτη.

Ματς-roller-coaster από το πρώτο μέρος

Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς προειδοποίησε στο 11', με το διαγώνιο πλασέ του μετά την υπέροχη προσποίηση πάνω στη γραμμή να χτυπάει το κάθετο δοκάρι. Έξι λεπτά αργότερα, όμως, δεν υπήρχε καμία δικαιολογία για τον «killer» της Φούλαμ, ο οποίος έχασε το... άχαστο απέναντι στον Επασί και ξόδεψε το 1-0 που θα έβαζε σε τάξη το ματς.

Κι αφού οι Σέρβοι κλώτσησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες, το Καμερούν τους τιμώρησε ανοίγοντας το σκορ στο 29'! Από εκτέλεση κόρνερ του μέσου του Ολυμπιακού, Κούντε, ο στόπερ του Άρη, Ενκουλού πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και έβγαλε ασίστ στον Καστελέτο που πλάσαρε σε κενή εστία.

Ο Κούντε ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα του ματς και λίγο έλειψε να πετύχει το παρθενικό του γκολ σε Μουντιάλ, όταν στο 44' μετά από δικό του κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, απέτυχε σε δύο χρόνους να νικήσει τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς.

Το «κάρμα», όμως, αντιστράφηκε και η ράθυμη άμυνα των Καμερουνέζων υπέστη την ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους!
Ο υψηλόσωμος νεαρός αμυντικός, Πάβλοβιτς, ανακούφισε την ομάδα του Στόικοβιτς στο 45+1' με κεφαλιά από στημένη μπάλα για το 1-1. Και δύο λεπτά αργότερα, από ασίστ του Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ, ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς πλάσαρε υποδειγματικά τον Επασί, ανατρέποντας ολοκληρωτικά το ματς και αποδεικνύοντας πόσο δύσκολα είχαν κάνει από το πουθενά τα πράγματα για τον εαυτό τους οι Σέρβοι. Ποτέ πριν σε αγώνα Μουντιάλ δεν είχε σκοράρει μια ομάδα δύο φορές στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους!

Ωραίος και «μοιραίος» ο Μίτροβιτς, Αμπουμπακάρ ο «τιμωρός»

Στο ξεκίνημα του β' μέρους η Σερβία έδειξε να βάζει για... ύπνο την αναμέτρηση. Ήταν η τρίτη και «φαρμακερή» για τον Σάσα Μίτροβιτς, ο οποίος μετά το «κρυφτό» της μπάλας στην άμυνα-παιδική χαρά του Καμερούν, είδε τον Ζίβκοβιτς να την εμφανίζει στα πόδια του και εκείνος σε κενή εστία έγραψε το 3-1 στο 53'.

Πώς γινόταν να χαθεί αυτή η νίκη; Κι όμως, έγινε. Με ενορχηστρωτή της αντεπίθεσης τον Αμπουμπακάρ που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 55', η ομάδα του Ριγκομπέρ Σονγκ επέστρεψε εμφατικά και ισορρόπησε την παρτίδα μέσα σε 13 λεπτά.

Δύο φάσεις με οριακά οφσάιντ-«καρμπόν» ήταν αρκετές. Ο ίδιος παίκτης, Μιλένκοβιτς, κράτησε εντός ορίου τον Αμπουμπακάρ στο 63' και το 66' κι ο πολύπειρος Καμερουνέζος στράικερ δεν συγχώρησε. Την πρώτη φορά ανέλαβε επί προσωπικού, χαρίζοντας ένα από τα γκολ του τουρνουά: μια απίθανη λόμπα εν στάσει, με την μπάλα να παίρνει τροχιά στα... ουράνια και να πέφτει εγκαίρως για να καταλήξει εντός εστίας, «κρεμώντας» τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς. Τη δεύτερη, έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και με ασίστ πάρε-βάλε, προσέφερε στον Τσούπο-Μοτίνγκ το δεύτερο γκολ του στο φετινό Μουντιάλ.

Με το σκορ στο 3-3 από το 66', κάθε τακτική πήγε περίπατο και οι δυο ομάδες έπαιξαν πάνω-κάτω την μπάλα μέχρι το τέλος, για το πολυπόθητο «καρέ». Το Καμερούν απείλησε με «οβίδα» του Αμπουμπακάρ, ο Μίτροβιτς έχασε δύο ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες με μεγαλύτερη αυτή στο 89' όταν ο Επασί τον νίκησε σε τετ-α-τετ και το σκορ δεν άλλαξε, βγάζοντας έτσι κερδισμένη την Ελβετία, που έχει 3 βαθμούς και ό,τι κι αν γίνει στο ματς με τη Βραζιλία, την τελευταία αγωνιστική θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης.

MVP: Βενσάν Αμπουμπακάρ. Ο Mr. Goal του Καμερούν στο περασμένο Κύπελλο Εθνών Αφρικής μπορεί να ξεκίνησε και πάλι από τον πάγκο, αλλά με το που μπήκε στο παιχνίδι άλλαξε τις ισορροπίες. Δύο φορές έφυγε στον κενό χώρο, ισάριθμα τα γκολ στα οποία συνεισέφερε, το πρώτο με «μαγική» λόμπα τεράστιας καμπύλης και το δεύτερο με την ασίστ του στον Τσούπο-Μοτίνγκ. Όλα αυτά μέσα σε τρία λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έκανε τη δουλειά του και με το παραπάνω, πιστώθηκε δύο ασίστ, στο γκολ της ανατροπής και το 3-1 του Μίτροβιτς και γενικά ήταν ένας από τους διασωθέντες των Σέρβων που είχαν τεράστια προβλήματα αμυντικά και όχι τόσο δημιουργικά.

Ο ΑΔΥΜΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς έβαλε το (πολύ) εύκολο, αλλά έχασε μισή ντουζίνα γκολ, σε καθοριστικό σημείο για να δώσει προβάδισμα ή το γκολ της νίκης στην ομάδα του. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, με την άμυνα του Καμερούν... βούτυρο στο ψωμί του, θα έπρεπε να έχει σκοράρει περισσότερο βάσει των ευκαιριών που βρήκε στο ματς. Δεν το έκανε και η Σερβία έχασε δύο πολύτιμους βαθμούς.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Νίκολα Μιλένκοβιτς για το «Δις εξαμαρτείν» του. Χωρίς να υπόκειται στη δική του δικαιοδοσία, ο Αμπουμπακάρ έφυγε στην αντεπίθεση δύο φορές και ο υψηλόσωμος Σέρβος στόπερ ήταν εκείνος που στην άλλη πλευρά του γηπέδου τον κάλυπτε και στις δύο περιπτώσεις για... μισό παπούτσι. Και τα δύο γκολ μέτρησαν κατόπιν VAR check, το πρώτο έχοντας πρώτα ακυρωθεί.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αμπντουλά Χασάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχε πολλή δουλειά κυρίως στη συνεννόηση με τον VAR, αλλά παρά τις πολλές φάσεις και τα έξι γκολ, δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό του ματς και είχε μια πολύ θετική συνολική παρουσία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Καμερούν και Σερβία άφησαν στην άκρη την άμυνα και δημιούργησαν ένα «ροντέο» με σκορ 3-3, θεαματικό μεν για τα μάτια των ουδέτερων αλλά επιζήμιο δε στο φινάλε και για τις δύο. Ο ένας βαθμός πιθανότατα να μην είναι αρκετός για καμιά τους, αφήνοντας την Ελβετία στο +2 με ματς λιγότερο.

Καμερούν (Ριγκομπέρ Σονγκ, 4-3-3): Επασί, Φαΐ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Χόνγκλα (55' Αμπουμπακάρ), Ανγκισά (81' Ουμ Γκουέ), Κουντέ (67΄Οντουά), Εμπεμό (81' Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ, Τοκό-Εκαμπί (67' Μπασογκόγκ)

Σερβία (Ντράγκαν Στόικοβιτς, 3-4-3): Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78' Ράντονιτς), Πάβλοβιτς (56' Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς, Μακσίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Μίτροβιτς, Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (78' Γκρούγιτς)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα