Μουντιάλ 2022: Η ιστορία πίσω από το λογότυπο της διοργάνωσης

Newsroom
Μουντιάλ 2022: Η ιστορία πίσω από το λογότυπο της διοργάνωσης

bet365

Το τρόπαιο της διοργάνωσης, το σήμα του απείρου που διαβάζεται και ως «8» και αναφορές στην κουλτούρα του Κατάρ συνθέτουν το παζλ για το λογότυπο του Μουντιάλ 2022.

Σε κάθε διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το επίσημο λογότυπο αποτελεί ατραξιόν για τους οπαδούς. Από το 1930 κάθε Μουντιάλ έχει το δικό του λογότυπο, το οποίο αντανακλά την κουλτούρα και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάθε διοργανωτή.

Σχεδιασμένο από την πορτογαλική εταιρεία Brandia Central, τα αποκαλυπτήρια του λογοτύπου του Μουντιάλ 2022 έγιναν στις 3 Σεπτεμβρίου 2019. Μεταξύ των μηνυμάτων που βρίσκονται κωδικοποιημένα πάνω του, το τρόπαιο της διοργάνωσης, το σήμα του απείρου και ο αριθμός «8», που συμβολίζει τα οκτώ γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα παιχνίδια.

Επίσης, φέρνει στο μυαλό μια μπασμίνα, κάτι σαν σάλι που συνηθίζεται να φοριέται στις μουσουλμανικές χώρες, προκειμένου να κάνει αναφορά στη χειμερινή περίοδο διεξαγωγής της διοργάνωσης. Παράλληλα, τα κύματα αποτελούν παραλληλισμό στις θίνες, τα ιδιαίτερα σχέδια που προκαλούν στην άμμο της ερήμου ο άνεμος και το νερό.

Τέλος, η γραμματοσειρά περιλαμβάνει την «κασίντα» (kashida), ένα στοιχείο στίξης της αραβικής γραφής. Πρόκειται για τη μεγάλη γραμμή μέσα στη λέξη «Qatar», η οποία χρησιμοποιείται για έμφαση στον γραπτό λόγο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα