Μουντιάλ 2022: Η πρόβλεψη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τελικό και νικήτρια

Μουντιάλ 2022: Η πρόβλεψη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τελικό και νικήτρια

bet365

Το μαθηματικό μοντέλο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης προσομοίωσε ένα εκατομμύριο φορές τη φάση των ομίλων και 100.000 φορές τα νοκ-άουτ, βγάζοντας εν τέλει τελικό ανάμεσα σε Βραζιλία και Βέλγιο, με νικήτρια τη Σελεσάο.

Ο «πυρετός» του Μουντιάλ όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η σέντρα ανεβαίνει κατακόρυφα και η πλειονότητα συμφωνεί πως πρόκειται για το πλέον απρόβλεπτο Παγκόσμιο Κύπελλο, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της εποχής και του Κατάρ ως διοργανώτριας. Συνεπώς, τα προγνωστικά δεν αποκλείεται να πάνε... περίπατο στη διάρκεια του τουρνουά, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα πώς θα εμφανιστούν τα μεγάλα ονόματα αλλά και τα ισχυρά αουτσάιντερ.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πάντως, έβαλε τα δυνατά του και όλο το εύρος των αριθμητικών δεδομένων που είχε στη διάθεσή του, φτιάχνοντας ένα μαθηματικό μοντέλο προσομοίωσης που προβλέπει το φετινό Μουντιάλ. Από την κατάταξη των ομίλων, μέχρι και το ζευγάρι του τελικού, το οποίο σύμφωνα με τον αλγόριθμο θα είναι αυτό ανάμεσα σε Βραζιλία και Βέλγιο!

Το εν λόγω μοντέλο προσομοίωσε τη φάση των ομίλων ένα εκατομμύριο φορές και το στάδιο των νοκ-άουτ 100.000 φορές, καταλήγοντας πως η Σελεσάο θα κατακτήσει το τρόπαιο Ζιλ Ριμέ με πιθανότητες 61,3% στον τελικό επί των Διαβόλων. Για να το κάνει αυτό, βέβαια, θα χρειαστεί να αποκλείσει στα ημιτελικά την Αργεντινή, ζευγάρι που προέκυψε βάσει του αλγορίθμου και στο οποίο οι πιθανότητες είναι οριακά υπέρ της Σελεσάο (51,6% έναντι 48,4%).

Το Βέλγιο από την πλευρά του άφησε εκτός τελικού την τρέχουσα πρωταθλήτρια Κόσμου, Γαλλία, η οποία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Ταβάνι στους «8» προβλέπει για Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ολλανδία, ενώ η Γερμανία θα αποκλειστεί από τους «16», βάσει του μοντέλου, πληρώνοντας έτσι τη 2η θέση της στον όμιλο με την Ισπανία.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του προσομοιωτή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης:

OXFORFD

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα