Μαρσέιγ: Οι ultras της Μαρσέιγ κατέστρεψαν το όνειρο ενός 8χρονου παιδιού

Newsroom
om_ol

bet365

Η οικογένεια ταξίδεψε από την Compiègne, στη βόρεια Γαλλία, για να παρακολουθήσει το Μαρσέιγ - Λυών αλλά ο αγώνας αναβλήθηκε λόγω επιθέσεων από οργανωμένους των γηπεδούχων.

Το κύμα βίας που έχει βιώσει το τελευταίο διάστημα στο γαλλικό ποδόσφαιρο φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Το τελευταίο περιστατικό ήταν αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή όταν ο αγώνας της Μαρσέιγ με τη Λυών στο «Βελοντρόμ» αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης στο λεωφορείο της ομάδας της Λυών στην οποία τραυματίστηκε ο προπονητής Φάμπιο Γκρόσο.

Οι ultras της Μασσαλίας πέταξαν πέτρες και κουτάκια μπύρας στο όχημα: ένας από αυτούς κατέστρεψε ένα παράθυρο του λεωφορείου και ένα άλλο χτύπησε τον Ιταλό τεχνικό. Οι οργανωμένοι που ενεπλάκησαν στα επεισόδια όχι μόνο προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα, ξύπνησαν και ένα παιδί από το όνειρο.

Ο Nathys, 8 ετών, έμελλε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής του... μέχρι που οι ultras αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Το αγοράκι, συνοδευόμενο από τον πατέρα του, είχε ξυπνήσει πολύ νωρίς για να πάει στη αναμέτρηση.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής έφυγε από την Κομπιέν, την πόλη όπου ζει, για να κάνει το ταξίδι που θα τον έφερνε μπροστά στα είδωλά του, της Μαρσέιγ, για πρώτη φορά στο στάδιο «Βελοντρόμ». 855 χιλιόμετρα χωρίζουν την πόλη τους από την ύπαιθρο. 855 μονή διαδρομή και, φυσικά, 855 επιστροφή: 1.710 συνολικά.

Όλα όμως τελείωσαν λόγω της επίθεσης των ultras προς μεγάλη απογοήτευση για τον Nathys. «Όταν μάθαμε ότι ο αγώνας επρόκειτο να ακυρωθεί, ήμουν στην αγκαλιά του πατέρα μου και έκλαψα. Επειδή ήθελα να δω τους αγαπημένους μου παίκτες όπως ο Ομπαμεγιάνγκ, αλλά δεν μπορούσαμε πια» λέει σε δηλώσεις του στο RMC.

Η οικογένεια σχεδίαζε το ταξίδι εδώ και πολύ καιρό. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πατέρας είχε οργανώσει το ταξίδι με τον νονό του γιου του. Παρά την απογοήτευση, θα προσπαθήσουν ξανά: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κάνουμε το όνειρό του πραγματικότητα και να δούμε επιτέλους τους παίκτες να μπαίνουν σε αυτό το γήπεδο», λένε στο RMC.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα