Λυών: Μεταγραφικό σκάνδαλο, πήρε παίκτη με... χρηματοδότηση από ομάδα του ομίλου της!

Λυών: Μεταγραφικό σκάνδαλο, πήρε παίκτη με... χρηματοδότηση από ομάδα του ομίλου της!

lyon_nuamah

bet365

Στο μικροσκόπιο της FIFA θα μπει η Λυών για την ύποπτη μεταγραφή του Έρνεστ Νουάμα από τη Νόρτζελαντ, ο οποίος φέρεται να έγινε παίκτης των Γάλλων με τη... βοήθεια της βελγικής Μόλενμπεεκ.

Η Λυών έχει ξεκινήσει τραγικά στη Ligue 1, ούσα ουραγός, ωστόσο δείχνει έτοιμες να μπλέξει και σε εξωγηπεδικές... περιπέτειες, αφού η FIFA ανοίγει, σύμφωνα με την Equipe, φάκελο εις βάρος της.

Σε ένα καλοκαίρι στο οποίο δεν έκανε πολλές κινήσεις, η μεταγραφή του πολλά υποσχόμενου 19χρονου επιθετικού Ερνέστ Νουάμα ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Για την απόκτησή του ωστόσο το... χεράκι της έβαλε η βελγική Μόλενμπεεκ, που φέτος ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία.

Η συγκεκριμένη διέλυσε το ρεκόρ μεταγραφής της (μέχρι πρότινος 3 εκατ. ευρώ) και αγόρασε τον Γκανέζο αντί 25 εκατομμυρίων, δανείζοντάς τον άμεσα στη Λυών με υποχρεωτική οψιόν αγοράς. Το πρόβλημα ωστόσο είναι πως Μόλενμπεεκ και Λυών ανήκουν στον ίδιο όμιλο ιδιοκτησίας (Eagle Football) και δείχνει πιθανό η δεύτερη να βοήθησε τη γαλλική ομάδα με τη μεταγραφή του Νουάμα για λόγους εξισορρόπησης των οικονομικών των Λιονέ.

Για αυτό τον λόγο η FIFA, παρ'ότι αρχικά ενέκρινε την κίνηση, ζήτησε, μετά από αίτημα άλλων γαλλικών ομάδων, από τον σύλλογο της Ligue 1 «συμπληρωματικές πληροφορίες» όσον αφορά τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα