Μαρσέιγ - Νις 2-1: Νίκη στο ντέρμπι και στη 2η θέση η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League

Μαρσέιγ - Νις 2-1: Νίκη στο ντέρμπι και στη 2η θέση η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Conference League

bet365

Θρίαμβος στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής και της 2ης θέσης για τη Μαρσέιγ, Μίλικ και Μπακαμπού οδήγησαν την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ σε νίκη ,ε 2-1 επί της Νις και επιβεβαίωσαν τη φόρμα τους το τελευταίο διάστημα.

Με φόρα από την πρόκρισή στους «8» του Conference League η Μαρσέιγ, θριάμβευσε στο ντέρμπι της Κυανής Ακτής απέναντι στη Νις. Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ (7/4 το ματς στη Μασσαλία) πήρε τη νίκη με 2-1 απέναντι στο σύνολο του Κριστόφ Γκατιέ και έκανε αποφασιστική βήμα για τη 2η θέση που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Περίπου επτά μήνες μετά το επεισοδιακό ντέρμπι του πρώτου γύρου που διεκόπη και ορίστηκε εκ νέου τον Οκτώβριο, οι «πάνοπλοι» Μαρσεγιέζοι εκμεταλλεύτηκαν το «Βελοντρόμ» και ευτήχησαν να προηγηθούν με τον Αρκάντιους Μίλικ στο 45+3', με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Σε ένα παιχνίδι ανοιχτό με πολλές φάσεις εκατέρωθεν αλλά τον γενικότερο έλεγχο στη μεριά τους, οι γηπεδούχοι κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα στο δεύτερο μέρος και σφράγισαν το τρίποντο χάρη στη «χρυσή» αλλαγή του Σαμπάολι.

Ο Σεντρίκ Μπακαμπού πέρασε στο ματς στο 88' και ένα λεπτό αργότερα συνεργάστηκε άψογα με τον Γκέρσον και έγραψε το 2-0 με άψογη «καρφωτή» κεφαλιά. Η άμυνα της Μαρσέιγ, όμως, παραβιάστηκε για δωδέκατη φορά στα τελευταία 13 της παιχνίδια, με τον Λεμινά να μειώνει στο 90+1' για τη Νις.

Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν άλλαξε, η Μαρσέιγ διεύρυνε το νικηφόρο σερί της στα τέσσερα παιχνίδια και προσπέρασε έτσι τη Νις στη 2η θέση (53 βαθμοί έναντι 52), αφήνοντας τη Νις στην 4η θέση και το -3.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπάολι): Λόπεθ, Ρονζιέ, Σαλιμπά, Τσάλετα-Τσαρ, Γκέιγ (87' Μπαλέρντι), Καμαρά, Ουντέρ (75' Χαρίτ), Γκεντουζί, Γκέρσον, Παγιέ (87' Μπακαμπού), Μίλικ (78' Κολάσινατς)

Εξάρα η Ρεν, τρία γκολ στα υπόλοιπα τέσσερα ματς

Στην υπόλοιπη δράση της ημέρας και με εξαίρεση τη συντριβή της Παρί στην έδρα της Μονακό (3-0), η Ρεν μοίρασε εξάρα στην προτελευταία της βαθμολογίας, Μετς (6-1) κι από εκεί και πέρα τα γκολ έπεφταν… με το σταγονόμετρο.

Οι Βρετόνοι ξέσπασαν για τον αποκλεισμό από το Conference League με έξι γκολ μέσα σε 46 λεπτά. Ο Τεριέ έσυρε πρώτος τον χορό με δύο τέρματα στο 18’ (πέναλτι) κα το 27’, ο Γκιρασί πήρε τη σκυτάλη πετυχαίνοντας χατ-τρικ (40’, 54’, 64’) κι ενδιάμεσα ο Τραορέ πρόσθεσε το πέμπτο λιθαράκι της μεγάλης νίκης. Η Μετς απλά μείωσε στο 87’ με τον Μαφουτά.

Χωρίς σκορ έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεμς του τιμωρημένου Τάσου Δώνη και τη Λυών (0-0), η οποία έχασε κι άλλο έδαφος στη «μάχη» που δίνει να προλάβει το τρένο της Ευρώπης. Ηρωικό τρίποντο από την άλλη πανηγύρισε η Μονπελιέ στην έδρα της ουραγού Μπορντό (0-2), η οποία απέτυχε να πάρει κάτι από το ματς ακόμα κι αν έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με δύο παραπάνω παίκτες! Η Μονπελιέ προηγήθηκε με δύο γρήγορα γκολ από Γουαχί (11’) και Μουαλέ (16’), ωστόσο τελείωσε το ημίχρονο με δύο αποβολές, των Κοζά (39’) και Ρίστιτς (45+5’). Οι Γιρονδίνοι, όμως, σπατάλησαν το πέναλτι στο 42’ για να ξαναμπούν στο ματς και να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και παρά τις 27 τελικές στο δεύτερο μέρος (!) δεν μπόρεσαν καν να σκοράρουν, μένοντας στην τελευταία θέση και το -4 από τα μπαράζ παραμονής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας:

  • Μονακό – Παρί Σεν Ζερμέν 3-0

  • Ανζε – Μπρεστ 1-0

  • Λοριάν – Στρασβούργο 0-0

  • Μπορντό – Μονπελιέ 0-2

  • Ρεν – Μετς 6-1

  • Ρεμς – Λυών 0-0

  • Μαρσέιγ – Νις 2-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα