Λανς - Παρί Σεν Ζερμέν 1-1: Ο Βαϊνάλντουμ έσωσε το βαθμό για τους Παριζιάνους

Βασίλης Μπαλατσός
H Λανς βρέθηκε κοντά στη νίκη κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν, όμως ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έσωσε τον βαθμό για τους Παριζιάνους. Ανατροπή για τη Λιλ, «γκέλαρε» η Μαρσέιγ.

H Λανς ήταν εξαιρετική στην αναμέτρηση με τη Παρί Σεν Ζερμέν και έφτασε μια «ανάσα» από τη νίκη, όμως οι Παριζιάνοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 90+2' σε 1-1 και να συνεχίσουν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κρατούσε τη μπάλα, όμως η Λανς ήταν απειλητική στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 62' με τον Φοφανά να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Κέιλορ Νάβας να μην έχει τη κατάλληλη αντίδραση. Η Λανς θα μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα, όμως δε τα κατάφερε και εν τέλει το «πλήρωσε». Στο 90+2' ο Κιλιάν Μπαπέ έκανε τη σέντρα και ο Βαϊνάλντουμ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1, με τη Παρί να διευρύνει στα οκτώ παιχνίδια το αήττητο σερί της στη Ligue 1.

Ανατροπή με αυτογκόλ για τη Λιλ

H Λιλ δυσκολεύτηκε, όμως πήρε μια δύσκολη νίκη κόντρα στη Τρουά με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γρήγορο γκολ του Τριστάν Ντινγκόμ μόλις στο 6'. Οι πρωταθλητές Γαλλίας απάντησαν με γρήγορο γκολ στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 48' ο Ντέιβιντ έκανε το 1-1 με τον 11ο φετινό τέρμα του. Οι «Λιλουά» έχασαν σωρεία ευκαιριών, όμως η «λύτρωση» ήρθε στο 85' με τον Ζιμ Ζιραντόν να μπαίνει στη τροχιά του σουτ του Ντέιβιντ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για την ολική ανατροπή.

Η Μπρεστ έκανε την ανατροπή μέσα στο Βελοντρόμ

Η δεύτερη Μαρσέιγ μετά από δύο σερί νίκες στη Ligue 1, ηττήθηκε από τη Μπρεστ με 2-1 μέσα στην έδρα της και μάλιστα με ανατροπή. Οι Μασσαλοί άνοιξαν το σκορ στο 29' με τον Ζέρσον, κάνοντας το 1-0 του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο μέρος η Μπρεστ βρήκε γρήγορο γκολ, στο 52', με τον Μπουμπακάρ Καμαρά να κάνει χέρι μέσα στη περιοχή και τον Ρομέν Φεβρ να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα. Ο ήρωας της Μπρεστ ήταν ο Φρανκ Ονορά, ο οποίος σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 70' έκανε το 2-1 και χάρισε τη μεγάλη νίκη στη Μπρεστ.