Παρί: Οι 10 παικταράδες του Αλ-Κελαϊφί που δεν του χάρισαν Champions League (vids)

Παρί: Οι 10 παικταράδες του Αλ-Κελαϊφί που δεν του χάρισαν Champions League (vids)

bet365

Αν όχι τώρα, πότε; Η Παρί Σεν Ζερμέν το... τερμάτισε με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, στην ύστατη προσπάθεια του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά. Το Gazzetta παρουσιάζει τις 10 «χρυσές» μα άκαρπες μεταγραφές στην εποχή των Καταριανών επενδυτών.

Η Qatar Sports Investments κλείνει μια 10ετία από την ημέρα που μετέτρεψε την Παρί Σεν Ζερμέν στον πιο πλούσιο γαλλικό σύλλογο. Και για να τιμήσει την επέτειο, έκανε δώρο στον εαυτό της τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη. Ο Λιονέλ Μέσι είναι κάτοικος Παρισιού κι αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία ελπίδα των Παριζιάνων για να κάνουν πράξη την... προγραμματική δήλωση των Καταριανών επενδυτών και του μπροστάρη τους, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, που δεν ήταν άλλη από την κατάκτηση του Champions League.

Σε αυτά τα 10 χρόνια, η Παρί γνώρισε κάθε είδους αποκλεισμούς και «στραπάτσα» με χαρακτηριστικότερο όλων την περιβόητη remontada της Μπαρτσελόνα του ίδιου του Λίο. Εσχάτως, έφτασε κοντά, με μία συμμετοχή σε τελικό και άλλη μία σε ημιτελικά. Ο παρονομαστής, όμως, παρέμεινε ο ίδιος. Η κούπα εξακολουθεί να αγνοείται, όσοι παιχταράδες κι αν μετακόμισαν στη γαλλική πρωτεύουσα, όσα χρήματα κι αν δαπανήθηκαν από το 2011. Και ήταν πολλά, πάρα πολλά. Συγκεκριμένα, πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με μια δεκάδα παικτών να ξεχωρίζουν για το βάρος και τις προσδοκίες της μεταγραφής τους, τις οποίες εκ των πραγμάτων δεν δικαίωσαν από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει χαραχτεί το όνομα της Παρί στο βαρύτιμο τρόπαιο.

Κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να αγωνίζονται στην Παρί και πιθανόν θα είναι μέλη του ρόστερ στο σενάριο κατάκτησης. Ωστόσο, η ουσία είναι δεν παύει να είναι ότι αν το πετύχουν, θα έχουν χρειαστεί το... cheat που λέγεται Λιονέλ Μέσι. Το Gazzetta, λοιπόν, παρουσιάζει παρακάτω τα 10 μεγάλα ονόματα που αγόρασε η QSI, αλλά δεν απέφεραν καρπούς ως προς τον Νο1 στόχο του κλαμπ και του Αλ-Κελαϊφί.

Εζεκιέλ Λαβέτσι

Εζεκιέλ Λαβέτσι

Χαβιέρ Παστόρε

Χαβιέρ Παστόρε

Μάουρο Ικάρντι

Μάουρο Ικάρντι

Τιάγκο Σίλβα

Τιάγκο Σίλβα

Νταβίντ Λουίζ

Νταβίντ Λουίζ

Άνχελ Ντι Μαρία

Άνχελ Ντι Μαρία

Έντινσον Καβάνι

Έντινσον Καβάνι

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Κιλιάν Μπαπέ

Κιλιάν Μπαπέ

Νεϊμάρ

Νεϊμάρ

Έτος μεταγραφής: 2012

Ποσό: 30 εκατομμύρια ευρώ

Από: Νάπολι

Μέλος της σούπερ Νάπολι στις αρχές του 2010, ο Αργεντινός εξτρέμ έμεινε 3,5 χρόνια στο Παρίσι κατακτώντας συνολικά 10 τρόπαια στις εγχώριες διοργανώσεις.

Έτος μεταγραφής: 2011

Ποσό: 42 εκατομμύρια ευρώ

Από: Παλέρμο

Η πρώτη μεταγραφή-δήλωση της νέας εποχής στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2011 από την Παλέρμο, έμεινε επτά χρόνια αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά στις τέσσερις τελευταίες σεζόν του δεν σκόραρε ούτε μία φορά στην Ευρώπη (μόλις 1 ασίστ σε 21 συμμετοχές).

Έτος μεταγραφής: 2020

Ποσό: 50 εκατομμύρια ευρώ

Από: Ίντερ

Η τριπλέτα Νεϊμάρ-Μπαπέ-Ικάρντι στα «χαρτιά» έμοιαζε υπερπλήρης. Ωστόσο, ο Αργεντινός στράικερ δεν έχει καταφέρει να δικαιολογήσει ακόμη αυτή τη θεωρία, βλέποντας στα κρίσιμα νοκ-άουτ παιχνίδια του Champions League την τελευταία διετία να προτιμάται ο Ερίκ Τσούπο-Μοτίνγκ ή κάποιος άλλος ως ψευτοεννιάρι στη θέση του.

Έτος μεταγραφής: 2012

Ποσό: 42 εκατομμύρια ευρώ

Από: Μίλαν

Κάπτεν, ηγετικό στέλεχος για οκτώ χρόνια κι ενδεχομένως ένας από τους πιο αδικημένους παίκτες της που έμεναν διαρκώς με άδεια χέρια. Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος στόπερ ανταμείφθηκε από το ποδόσφαιρο και σήκωσε την κούπα με τα μεγάλα αυτιά, από την πρώτη κιόλας σεζόν του στην Τσέλσι.

Έτος μεταγραφής: 2014

Ποσό: 49,5 εκατομμύρια ευρώ

Από: Τσέλσι

Μετακόμισε στο Παρίσι ως μία από τις 10 ακριβότερες μεταγραφές αμυντικών στην ιστορία. Ούτε εκείνος, όμως, μπόρεσε να συνθέσει το «αχτύπητο» δίδυμο στόπερ με τον συμπατριώτη του, Τιάγκο Σίλβα, που θα εγγυούνταν το Champions League.

Έτος μεταγραφής: 2015

Ποσό: 63 εκατομμύρια ευρώ

Από: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το παλεύει ακόμα, πρόσφατα σήκωσε το Copa America με την Αργεντινή πλάι στον Λιονέλ Μέσι, ως ο «χρυσός», μάλιστα, σκόρερ του τελικού και σίγουρα φέτος έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να προσθέσει και δεύτερο Champions League στην τροπαιοθήκη του.

Έτος μεταγραφής: 2013

Ποσό: 64,5 εκατομμύρια ευρώ

Από: Νάπολι

Προτού αποκτηθεί ο Μέσι, τη Big-3 της Παρί συντελούσαν οι Νεϊμάρ, Μπαπέ και η αφεντιά του. Ο Matador έγραψε ιστορία, έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παριζιάνων, μα ούτε εκείνος αποδείχθηκε αρκετός γα να αγγίξει η Παρί τη μεγάλη κούπα.

Έτος μεταγραφής: 2012

Ποσό: 21 εκατομμύρια ευρώ

Από: Μίλαν

Αν ο Παστόρε ήταν η πρώτη ακριβή μεταγραφή της QSI, ο Ζλάταν ήταν το πρώτο «μπαμ» μεγατόνων. Πολλά χρόνια πριν τους Νεϊμάρ, Μπαπέ και αισίως, τον Μέσι, ο Ζλάταν ήταν η απόλυτη ατραξιόν στο Παρίσι, οικοδομώντας μέρος του μύθου του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Έτος μεταγραφής: 2017 (δανεικός την πρώτη σεζόν)

Ποσό: 145 εκατομμύρια ευρώ

Από: Μονακό

Το ήμισυ της «παράνοιας» που προκάλεσε η Παρί το καλοκαίρι του 2017 στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δανεικός την πρώτη χρονιά, οψιόν 145 εκατ. ευρώ την επομένη, ένα κάρο γκολ, ασίστ και μοναδικές στιγμές μαγείας στη Ligue 1, μα πέρα από το τρομερό χατ-τρικ κόντρα στον Λιονέλ Μέσι και τη Μπαρτσελόνα τον περασμένο Φεβρουάριο μέσα στο «Καμπ Νόου», δεν έχει προσφέρει το... μερτικό του για να φτάσει η Παρί στην κούπα.

Έτος μεταγραφής: 2017

Ποσό: 222 εκατομμύρια ευρώ

Από: Μπαρτσελόνα

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, η κίνηση-ματ της Παρί και του Αλ-Κελαϊφί για να αλλάξει το ευρωπαϊκό της status. Εν μέρει, τα έχει καταφέρει, οδηγώντας τα τελευταία δύο χρόνια την ομάδα του στον τελικό και τον ημιτελικό. Σε περίπτωση που κατακτήσει την κούπα από δω και στο εξής, όμως, η ιστορία θα γράψει ότι χρειάστηκε τη συνδρομή του καλού του φίλου, Λίο.