Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 2-1: «Κραυγή» τίτλου και στο +4 από τη 2η θέση (vid)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σοσιεδάδ 2-1: «Κραυγή» τίτλου και στο +4 από τη 2η θέση (vid)

bet365

Πολύ σκληρή για να χάσει αυτό το πρωτάθλημα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη γκέλα της Μπαρτσελόνα, επικρατώντας 2-1 της Σοσιεδάδ και απομακρύνθηκε στο +4, δύο στροφές πριν από το φινάλε.

Όσο η Μπαρτσελόνα χάνει τα βήματα και η Ρεάλ μετράει προβλήματα τραυματισμών, η Ατλέτικο Μαδρίτης αποδεικνύεται η πιο «σκληρή» και πιο έτοιμη για να κόψει πρώτη το νήμα στη φετινή, αμφίρροπη κούρσα της La Liga. Οι Ροχιμπλάνκος φώναξαν την πρώτη από τις τρεις «κραυγές» τίτλου που τους απομένουν για να στεφθούν πρωταθλητές μετά από επτά χρόνια, επικρατώντας της Σοσιεδάδ (2-1) στο «Wanda Metropolitano» και ξέφυγαν στο +4 από τους Μπλαουγκράνα, με τη Ρεάλ να είναι στο -6 με ματς λιγότερο και να μην επηρεάζει το γεγονός ότι οι τύχες του φετινού πρωταθλήματος, καθορίζονται από την «Ατλέτι».

Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» κι έκοψε από νωρίς την άμυνα των Βάσκων. Μετά τις δύο προειδοποιήσεις με Γιορέντε, Σουάρες, ο πρώτος έδωσε ακόμη μία ασίστ στη φετινή σεζόν, στα πόδια του Γιανίκ Καράσκο, ο οποίος τελείωσε τη φάση κάτω από τα πόδια του Ρεμίρο και άνοιξε το σκορ στο 16’. Στο 28’, ήταν η σειρά του Άνχελ Κορέα να σκοράρει, μετά από ασίστ του Λουίς Σουάρες που μπορεί να ψάχνει ακόμη το 20ο γκολ για να ενεργοποιήσει το πριμ του συμβολαίου του, αλλά τουλάχιστον εξακολουθεί να προσφέρει ως δημιουργός στην πορεία των Κολτσονέρος στην κορυφή.

Στο 2ο ημίχρονο η νευρικότητα κυριάρχησε για τους γηπεδούχους, που αφοσιώθηκαν στο να κρατήσουν το 2-0 και προοδευτικά το πλήρωσαν. Λίγα λεπτά μετά το δοκάρι του Πόρτου, ο Θουμπέλδια τιμώρησε την αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων για το 2-1, αλλά… μέχρι εκεί. Η Ατλέτικο άντεξε ως το τέλος και θα ταξιδέψει στην Οσασούνα με στόχο το τελευταίο διπλό της χρονιάς, που μπορεί να αποβεί κομβικό για να σηκώσει την κούπα.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (73’ Κοντογκμπιά), Καράσκο, Κορέα (73’ Φέλιξ), Σουάρες (81’ Λόντι)

Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Θαλδούα, Ελουστόνδο (69’ Θουμπέλδια), Σανιάν (59’ Πατσέκο), Μονρεάλ (59’ Λόπεθ), Μπαρενετσέα, Θουμπιμέντι, Γκουρίδι, Ογιαρθάμπαλ (69’ Μερκελάνς), Πόρτου, Ισάκ (46’ Γκεβάρα)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα