Βιγιαρεάλ - Μπαρτσελόνα 1-2: Με Γκριεζμάν ολοζώντανη για τίτλο! (vid)

O Γκριεζμάν έκανε από τα καλύτερα ματς στη σεζόν, πέτυχε δυο γκολ και η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Βιγιαρεάλ εκτός έδρας. Στο -2 από την κορυφή οι Καταλανοί!

Ο Γκριεζμάν έκλεψε λίγο από τη δόξα του Λιονέλ Μέσι, πήρε πάνω του το ματς και η Μπαρτσελόνα έβγαλε ακόμα έναν δύσκολο αντίπαλο στη μάχη για τον τίτλο. Δυο γκολ ο Γάλλος, εκτός έδρας νίκη 2-1 της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βιγιαρεάλ και πλέον είναι στο -2 από την κορυφή, ενώ ισοβαθμεί με τη Ρεάλ, αλλά με ματς λιγότερο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς και μόλις στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ του Γκριεζμάν βρήκε σε σώματα. Ο Γάλλος και ο Ολλανδός ήταν εξαιρετικοί, έδιναν ώθηση στην ομάδα τους. Στο 15' οι Καταλανοί έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, ο Ντε Γιονγκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά... κατάφερε να νικηθεί από τον Ασένχο, ενώ στη συνέχεια ο Ντεστ αστόχησε από κοντά.

Αντίθετα, η Βιγιαρεάλ στην πρώτη ευκαιρία που της δόθηκε βρήκε δίχτυα. Κάκιστη αμυντική αντίδραση, λάθος του Αλμπα και ο ταχύτατος Τσουκουέζε πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η αντίδραση της Μπαρτσελόνα ήταν άμεση και στο 28' ήρθε η ισοφάριση. Ο Γκριζμάν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και πέτυχε το 1-1. Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη και στο 35' πέτυχε την ανατροπή! Τραγικό λάθος του Φόιθ και ο Γάλλος με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 2-1. Μάλιστα, στο 44' θα μπορούσε να σφραγίσει τη νίκη και να πετύχει χατ τρικ, αλλά νικήθηκε από τον Ασένχο.

Στο β' μέρος, η εικόνα της Μπαρτσελόνα δεν ήταν ελκυστική, αφού το μυαλό ήταν μόνο στο τρίποντο. Μάλιστα, στο 63' η Βιγιαρεάλ είχε καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Τερ Στέγκεν νίκησε τον Καπού. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 66', μετά το αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Τριγκέρος στον Μέσι. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε αρκετά, μιας και η Βιγιαρεάλ δεν κλείστηκε πίσω. Η ομάδα του Κούμαν πάντως θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά στο 83' ο Ντε Γιονγκ έχασε μοναδική ευκαιρία, που όμως δεν κόστισε...

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Ουνάι Έμερι): Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ (89' Γκασπάρ), Τόρες, Αλμπέρτο Μορένο, Τσουκουέζε (89' Πίνο), Καπου (76' Γκόμεθ), Παρέχο, Τριγκέρος, Ζεράρ Μορένο (60' Εστουπινιάν), Αλκάθερ (60' Κοκλέν).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Ντεστ (46' Ρομπέρτο), Μινγκέθα, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς (88' Αραούχο), Πέδρι, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Γκριεζμάν (80' Ντεμπελέ).