Έλτσε - Μπέτις 1-1: Βαθμό-βαθμό για παραμονή (vid)

Gazzetta team
Η Έλτσε αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) εντός έδρας με την Μπέτις και συνεχίζει την προσπάθεια παραμονής στην Primera. Τριάρα (1-3) στη Βιτόρια η Θέλτα επί της ουραγού, Αλαβές. Στον αέρα το μέλλον του Αμπελάρδο στον πάγκο των Βάσκων.

Η Έλτσε υποδέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής (4/4) την Μπέτις για την 29η αγωνιστική της La Liga με την ομάδα από τη Σεβίλλη να ανοίγει το σκορ στο «Μανουέλ Μαρτίνεθ Βαλέρο». Στο 12ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπόρχα Ιγκλέσιας ανατράπηκε από τον Γκονθάλο Βερντού.

Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για τους «βερδιμπλάνκος» στο 15'. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 36'. Ο Τέτε Μορέντε με εξαιρετική ενέργεια μπήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Πέρε Μίγια βρήκε το κενό στην άμυνα της Μπέτις και νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο για το 1-1.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς μπορεί η Έλτσε να ήταν καλύτερη αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία που υπερασπίστηκε ο Χιλιανός. H Έλτσε με τη δεύτερη διαδοχική της ισοπαλία συνεχίζει τη μάχη για την παραμονή, ευρισκόμενη εκτός ζώνης υποβιβασμού στο +2 από την Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα. Η Μπέτις άφησε δύο βαθμούς στην προσπάθεια εξόδου στο Europa League, παραμένει όμως στην 5η θέση.

Νωρίτερα η Θέλτα πέρασε επιβλητικά από τη Βιτόρια. Ο Νολίτο άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό, ο Ιάγο Άσπας στο 14' διεύρυνε το προβάδισμα των Γαλιθιάνων και ο Σάντι Μίνα στο 20' έκανε το 0-3. Το μόνο που κατάφεραν οι Βάσκοι ήταν να μειώσουν στο 86' με τον Λεζόν για το τελικό 1-3. Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο προπονητής της ουραγού της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος, Αμπελάρδο.