Μέσι: Διανύει μαγικό 2021 (pics & vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Είτε διανύει τους τελευταίους μήνες της ιστορίας του στην Μπαρτσελόνα είτε όχι, ο Λιονέλ Μέσι κάνει εκπληκτικό 2021, έχει προσφέρει σε ΚΑΘΕ ματς πρωταθλήματος και δίνει το σύνθημα για το κυνήγι του τίτλου.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Το χαμόγελό του, οι πανηγυρισμοί μετά τα γκολ, η δυνατότητα να κάνει το νταμπλ με πρωτάθλημα και Κύπελλο, παρά την απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Champions League, ίσως και να δίνουν μια πρώτη ένδειξη για τις σκέψεις και την πρόθεσή του να παραμείνει στον σύλλογο.

Ο Τζουάν Λαπόρτα έχει εξαιρετική σχέση μαζί του και με την ανάληψη της προεδρίας του κλαμπ θα επιχειρήσει να τον κρατήσει στο «Καμπ Νόου» μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ο Λιονέλ Μέσι, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει, όμως, στο γήπεδο φροντίζει ώστε να τιμήσει τη φανέλα και το περιβραχιόνιο όσο πιθανότατα δεν θα το ξανακάνει κανείς άλλος μετά από εκείνον, όπως έδειξε και στο 6-1 επί της Σοσιεδάδ.

Έχει ρόλο σε ΚΑΘΕ παιχνίδι

Είναι τρομερό αυτό που έχει κάνει μέσα στο νέο έτος ο Λιονέλ Μέσι. Γνωρίζοντας πως θα είναι έτος – ορόσημο με την αλλαγή στην διοίκηση και την αποχώρηση του Μπαρτομέου με τον οποίο... δεν ήθελαν ν' αντικρίζει ο ένας τον άλλον, ο ηγέτης των «μπλαουγκράνα» κάνει τρομερά πράγματα.

Έχει συνεισφέρει σε γκολ σε κάθε παιχνίδι της φετινής LaLiga σε αυτούς τους πρώτους τρεις μήνες του 2021! Έχει σκοράρει εκείνος 15 τέρματα και έχει μοιράσει και 7 ασίστ. Με διπλό «χτύπημα» απέναντι σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Αλαβές, Έλτσε, Ουέσκα και Σοσιεδάδ.

Δυο γκολ, ασίστ και μεταβιβάσεις με το κουτάλι

Στο «Σαν Σεμπαστιάν» το βράδυ της Κυριακής, ο Μέσι δεν πέτυχε μονάχα δυο όμορφα γκολ (ειδικά το πρώτο με απίθανες συνεργασίες με τους συμπαίκτες του) και έδωσε κι ένα για τον Ντεστ. Η συμβολή του ήταν εντυπωσιακή με τις κινήσεις και τις μεταβιβάσεις του για να συνεχίσει να σπρώχνει την Μπαρτσελόνα στην επίθεση ώστε να διαμορφωθεί αυτό το τελικό 6-1 της αναμέτρησης.

Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στο -4 από την Ατλέτικο προσπερνώντας ξανά την Ρεάλ Μαδρίτης στο +2 και ο Μέσι ήταν ... χάρμα οφθαλμών κόντρα στην Σοσιεδάδ. Γι' ακόμα μια φορά χάρηκε το παιχνίδι, έτρεχε να πανηγυρίσει με τον Ντεστ που του έφτιαξε κι ένα γκολ, δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του και ο παρακάτω πίνακας αποτυπώνει τον... τρομακτικό ρόλο του.

Ο καλύτερος όλων στο 2021

Ούτε ο Λεβαντόφσκι που σε πιο γενικό πλαίσιο δεν έχει αντίπαλο, ούτε κάποιος άλλος έχει καταφέρει να φτάσει τον Μέσι στην συμβολή που έχει εκείνος στην προσπάθεια της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2021. Συσχετίζοντας τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτά, μέσα στους τρεις μήνες του έτους που διανύουμε, ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων.

Η συμμετοχή του σε 23 γκολ για τους Καταλανούς, μ' εκείνον να έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα 16 φορές και να έχει μοιράσει κι 7 ασίστ είναι η μεγαλύτερη που έχει να επιδείξει κανείς στο 2021.

Ο «Λέβα» στην Μπάγερν μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως σε ολόκληρη τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει καταφέρει να συμμετάσχει σε 41 γκολ για την ομάδα του, όντας στην πρώτη θέση, με τον Χάρι Κέιν να είναι πίσω του με 17 γκολ και 13 ασίστ, βάζοντας το λιθαράκι του σε 30 τέρματα για την Τότεναμ.