Χετάφε – Βαλένθια 3-0: Βαθιά ανάσα μετά από ένα μήνα (vids)

Gazzetta team
Χετάφε – Βαλένθια 3-0: Βαθιά ανάσα μετά από ένα μήνα (vids)

bet365

Νίκη – ανάσα για την Χετάφε επί της Βαλένθια (3-0) στη μάχη της παραμονής στη La Liga – Σημαντικό «διπλό» της Οσασούνα (1-0 την Αλαβές), παραμένει ουραγός η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα (1-1 με την Έιμπαρ).

Στις 20 Ιανουαρίου, η Χετάφε νικούσε την Ουέσκα (1-0). Έκτοτε, η ομάδα του Πέπε Μπορδαλάς είχε ξεχάσει τι σημαίνει νίκη (πέντε ήττες – μια ισοπαλία), ενώ είχε συμπληρώσει 577 λεπτά χωρίς γκολ (το δεύτερο χειρότερο σερί της στην La Liga), με αποτέλεσμα να βρεθεί στο μόλις +3 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Κόντρα στην προβληματική Βαλένθια, όμως, οι Μαδριλένοι βρήκαν τον καλό τους εαυτό, ήταν πιο αποτελεσματικοί, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αποβολή του Μουχτάρ Ντιακαμπί (51') και έφτασαν δικαίως και άνετα στην εντός έδρας νίκη με 3-0 (39' Αραμπάρι, 55'Μάτα, 87' Αλενιά), πιάνοντας τις Νυχτερίδες στους 27 βαθμούς. Αυτή είναι η χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της Βαλένθια μετά από 25 αγώνες, από την σεζόν 1985-86 (23 βαθμούς, αν μετρούσαν και τότε οι νίκες για τρεις βαθμούς και όχι για δύο), μοναδική σεζόν στην οποία και υποβιβάστηκε.

Σε άλλα ματς της 25ης αγωνιστικής, η Οσασούνα αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική από την Αλαβές σε ένα ματς με πολύ... ξύλο (38 φάουλ και 7 κίτρινες κάρτες), νίκησε 1-0 (77' Μπάρχα) στη Βιτόρια, επικράτησε για τέταρτη διαδοχική φορά στο «Μεντιθορόθα» σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού ανέβηκε στο +8 από την ζώνη του υποβιβασμού, αφήνοντας την Αλαβές οριακά πάνω από την τελευταία τριάδα.

Σε αυτή βρίσκεται μόνιμα από την 7η αγωνιστική η (εδώ και 11 αγωνιστικές) ουραγός Ουέσκα του (σταθερά βασικού) Δημήτρη Σιόβα η οποία, παρ' ότι προηγήθηκε στην έδρα της Έιμπαρ, έμεινε εντέλει στο 1-1 (83' Ντιόπ – 81' Σάντρο Ραμίρεθ), ούσα πάντως μόλις δύο βαθμούς μακριά από τις θέσεις παραμονής.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα