Ρονάλντο – Χρυσή Μπάλα: Όταν το «φαινόμενο» έγινε ο νεότερος νικητής (vid)

Gazzetta team
Το peak του «φαινομένου» που λέγεται Ρονάλντο Ναζάριο σημειώθηκε τη σεζόν 1996-97, όταν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα έγινε ο νεότερος νικητής της Χρυσής Μπάλας και υποχρέωσε όλη την Ευρώπη να υποκλιθεί στο μυθικό του ταλέντο.

Για να θεωρείσαι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη από τα 21 σου χρόνια, πρέπει να έχεις κάνει κάτι πολύ καλά. Στην περίπτωση του Ρονάλντο, οποιοδήποτε επίθετο χάνει την ακριβή σημασία του. Τη σεζόν 1996-97, φορώντας τη φανέλα των Μπλαουγκράνα, ο Βραζιλιάνος φορ ρίζωσε στη συνείδηση των φιλάθλων ως «Φαινόμενο» κι από τότε μνημονεύεται ακόμη ως το πιο πλήρες και ανίκητο φορ που θαύμασε ποτέ η ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Με 34 γκολ σε 37 εμφανίσεις στη La Liga, με αμέτρητες προσποιήσεις και στιγμές «μαγείας» όπως μόνο εκείνος ήξερε να προσφέρει στο peak του, ο Ρονάλντο Ναζάριο αναδείχθηκε νικητής της Χρυσής Μπάλας το 1997 μόλις σε ηλικία 21 χρονών και παραμένει ο νεότερος νικητής του βαρύτιμου τίτλου. Πέτυχε δηλαδή, ότι δεν κατάφερε στο... νήμα, χάνοντας την πρωτιά το 1996 από τον Ματίας Ζάμερ.

Κι αν δεν θυμάστε το γιατί, το παρακάτω απολαυστικό βίντεο θα σας το θυμίσει μέσα σε 1,5 λεπτό: