Βιγιαρεάλ – Λεβάντε 2-1: Ποδαρικό με νίκη στο ντέρμπι και ξανά τέταρτη (vid)

Gazzetta team
Βιγιαρεάλ – Λεβάντε 2-1: Ποδαρικό με νίκη στο ντέρμπι και ξανά τέταρτη (vid)

bet365

Η Βιγιαρεάλ λύγισε την μαχητική Λεβάντε στο γειτονικό ντέρμπι (2-1), επέστρεψε στις νίκες και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της La Liga.

Έκλεισε το 2020 με ήττα (2-0 εκτός έδρας από την Σεβίλλη), άνοιξε το 2021 με νίκη (2-1 εντός έδρας την Λεβάντε). Η Βιγιαρεάλ ήταν πιο ουσιαστική και σοβαρή από την γειτόνισσά της, επέστρεψε στις νίκες και επανήλθε στην τέταρτη θέση της La Liga, ούσα ισόβαθμη με την τρίτη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι κυριάρχησε στα πρώτα 70 λεπτά, όπου σημείωσε δύο γκολ (19' Φερ Νίνιο, 56' Ζεράρ Μορένο), αλλά μπορούσε να πετύχει περισσότερα, με βάση την καλύτερή της εικόνα και τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι φιλοξενούμενοι, άφαντοι μέχρι εκείνο το σημείο, κατάφεραν να μειώσουν με τον Σέρχιο Λεόν (73'), ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα εδώ και πάνω από έναν χρόνο, αφού δεν είχε σκοράρει καθόλου μέσα στο 2020!

Η Λεβάντε, η οποία πάλεψε μέχρι το τέλος για να αποφύγει την ήττα, έπεσε στην δωδέκατη θέση, αλλά μόλις στο +3 σε σχέση με την ζώνη του υποβιβασμού.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα