Κλεμέντε: «Ο Ζοάο Φέλιξ δεν είναι αστέρι ακόμα, είναι πολύ... μαλθακός»

Κλεμέντε: «Ο Ζοάο Φέλιξ δεν είναι αστέρι ακόμα, είναι πολύ... μαλθακός»

Gazzetta team
Κλεμέντε: «Ο Ζοάο Φέλιξ δεν είναι αστέρι ακόμα, είναι πολύ... μαλθακός»

bet365

Ο παλιός προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Χαβιέρ Κλεμέντε, θεωρεί πως ο Ζοάο Φέλιξ έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να θεωρείται αστέρι.

Στην πρώτη του σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, ο Ζοάο Φέλιξ ζορίστηκε αρκετά για να ανταποκριθεί στις τεράστιες προσδοκίες που προκάλεσαν τα 127 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι Ροχιμπλάνκος στην Μπενφίκα για την απόκτησή του (εννέα γκολ - τρεις ασίστ σε 36 συμμετοχές).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης, ο 21χρονος Πορτογάλος επιθετικός έχει ουσιαστικά φτάσει ήδη τις περυσινές του επιδόσεις (οκτώ γκολ – τρεις ασίστ σε 17 συμμετοχές) και, μάλιστα, δεν διστάζει να αντιδράει έντονα, όταν γίνεται αλλαγή. Σύμφωνα, όμως, με τον Χαβιέρ Κλεμέντε, έχει δρόμο ακόμα για να μπορεί να χαρακτηριστεί αστέρι.

«Αυτό που συνέβη με τον Ζοάο Φέλιξ, συμβαίνει με τους παίκτες που είναι ακόμα αστεράκια. Αυτό που πρέπει να κάνουν τα αστέρια είναι να είναι οι κορυφαίοι μέσα στο γήπεδο» υποστήριξε ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας και τεχνικός της Ατλέτικο την σεζόν 1989-90.

«Ο Ζοάο Φέλιξ είναι νέος. Στην Πορτογαλία, ακόμα και αν έπαιζε ξυπόλητος θα ήταν βασικός (!), αλλά εδώ στην Ισπανία θέλει χρόνο και δρόμο για να τα καταφέρει, είναι ακόμα πολύ μαλθακός» πρόσθεσε ο 70χρονος Βάσκος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «έχει τεράστια ποιότητα και πολύ καλή ατομική τεχνική, αλλά υπάρχουν αγώνες όπου αντιμετωπίζει πολύ σκληρούς αντιπάλους. Η λύση δεν είναι στα χέρια του Σιμεόνε, αλλά στα δικά του. Πρέπει να βγαίνει νικητής από τις δυνατές μονομαχίες. Πρέπει να του δοθεί χρόνος, η σωματοδομή του είναι ακόμα πολύ αδύναμη».

 

LA LIGA Τελευταία Νέα