Μπαρτσελόνα: Σε καλό δρόμο η πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου

Gazzetta team
Η πλατφόρμα που επιδιώκει να... ρίξει την διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι έχει ήδη μαζέψει σχεδόν τις μισές από τις απαιτούμενες υπογραφές των μελών, ώστε να υπάρξουν πρόωρες εκλογές.

Παρ' ότι ο Λιονέλ Μέσι ανακοίνωσε ότι μένει στην Μπαρτσελόνα και ήδη προπονείται με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, τα δυσαρεστημένα μέλη με την διοίκηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου παραμένουν, λογικά, πάρα πολλά.

Η πλατφόρμα «Més que una Moció» (Κάτι παραπάνω από μια πρόταση μομφής) ανακοίνωσε ότι έχει μαζέψει ήδη 7.500 υπογραφές μελών, όταν χρειάζονται 16.500 προκειμένου να προχωρήσει η πρόταση μομφής και να οδηγηθεί ο καταλανικός σύλλογος σε πρόωρες εκλογές, πριν δηλαδή από τον Μάρτιο του 2021, όταν και τις έχει ορίσει η τωρινή διοίκηση.

Την πλατφόρμα στηρίζουν οι εκ των προ – υποψηφίων στις εκλογές Βίκτορ Φοντ, Τζόρντι Φαρέ και Γιουίς Φερνάντεθ – Αλά, καθώς και οκτώ γκρουπ φιλάθλων. Η πλατφόρμα, πάντως, δεν έχει απεριόριστο χρόνο για να μαζέψει τις απαιτούμενες υπογραφές, αφού βάσει καταστατικού, η καταληκτική ημερομηνία είναι η επόμενη Δευτέρα (17/09).

Ο σύλλογος, για προφανείς λόγους, δεν επέτρεψε την συλλογή υπογραφών μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά αυτό δεν πτοεί τα μέλη της πλατφόρμας, στις τάξεις της οποίας υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος των 16.500 (έγκυρων) υπογραφών.