La Liga: Το κάδρο των κορυφαίων στη φετινή σεζόν (pic)

Gazzetta team
H φετινή La Liga ολοκληρώθηκε και επίσημα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια και τον Μέσι αφεντικό σε γκολ και ασίστ. Δείτε αναλυτικά τους νικητές των βραβείων της σεζόν.

Χρειάστηκε να περάσουν 11 μήνες, σχεδόν ένας χρόνος δηλαδή μετά την έναρξη της La Liga για τη σεζόν 2019/20, αλλά πλέον βρίσκεται επίσημα στα… βιβλία.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η απόλυτη κυρίαρχος στη φετινή χρονιά, κατακτώντας το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και πρώτο μετά από τρία χρόνια κι όλα αυτά μία αγωνιστική πριν από το φινάλε.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι νικητές των επιμέρους βραβείων που αποδίδονται κάθε χρόνος τους κορυφαίους της σεζόν.

Στο κομμάτι της παραγωγικότητας, το όνομα του Λιονέλ Μέσι δεν γίνεται να λείπει από πουθενά.

Ο Αργεντίνος κράτησε σχεδόν μόνος του όρθια την Μπαρτσελόνα μέχρι… τελικής πτώσεως και κατέκτησε για ακόμη μια σεζόν το βραβείο «Πιτσίτσι», του πρώτου σκόρερ δηλαδή στο πρωτάθλημα με 25, αφήνοντας δεύτερο τον Καρίμ Μπενζεμά (21). Ταυτόχρονα, ήταν και ο μάστερ των ασίστ, θέτοντας νέο ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου με 22 σε μία χρονιά.

Από κει και πέρα, όμως, δεσπόζει το στοιχείο της Βασίλισσας. Ο «αναγεννημένος» Τιμπό Κουρτουά βραβεύτηκε επάξια με το «Θαμόρα», καθώς μέτρησε τις περισσότερες απαραβίαστες εστίες από κάθε άλλον πορτέρο και συνέβαλε τα μέγιστα στο αήττητο σερί της Ρεάλ μετά το restart.

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή δόθηκε από κοινού στον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν και στον… πρώην της, Ζουλιέν Λοπετέγκι, για την εξαιρετική χρονιά με τη Σεβίλλη και την 4η θέση (ισόβαθμη με την 3η Ατλέτικο Μαδρίτης).

Τέλος, ο εκπληκτικός τη φετινή σεζόν, Ζεράρ Μορένο, κέρδισε τον τίτλο του «Θάρα» (σ.σ. από το όνομα του Τέλμο Θάρα), ως ο Ισπανός με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα (18, 3ος σκόρερ συνολικά πίσω από Μέσι και Μπενζεμά).

Δείτε το σχετικό γράφημα της Marca: