Βαλένθια – Οσασούνα 2-0: Σαν «μικρός Μαραντόνα», ο Γκέντες ξόρκισε την γκίνια (vids)

Gazzetta team
Βαλένθια – Οσασούνα 2-0: Σαν «μικρός Μαραντόνα», ο Γκέντες ξόρκισε την γκίνια (vids)

bet365

Το καταπληκτικό γκολ του Γκονσάλο Γκέντες έδειξε στην Βαλένθια τον δρόμο για την πρώτη της νίκη μετά την διακοπή.

Δεν τον πήραν δα και τα χρόνια, αφού είναι 23. Ο Γκονσάλο Γκέντες, όμως, κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ως ένα σπουδαίο ταλέντο που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει το μεγάλο «μπαμ» που όλοι ανέμεναν.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ, για χάρη του οποίου η Βαλένθια έδωσε σαράντα εκατομμύρια ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι του 2018, υπενθύμισε στη νίκη – λύτρωση των Νυχτερίδων επί της Οσασούνα (2-0) πόσα... καντάρια μπάλα ξέρει.

Στο δωδέκατο λεπτό και αφού το VAR είχε ακυρώσει γκολ του Ροδρίγο για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική (είχε προηγηθεί αυτό στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης), ο Γκέντες πήρε την μπάλα λίγο μπροστά από την σέντρα, πέρασε τέσσερις παίκτες και πλάσαρε ιδανικά, συνδυάζοντας το πρώτο του φετινό γκολ με μια ενέργεια που θα... ενέκριναν Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και Λιονέλ Μέσι.

Το φανταστικό γκολ του Πορτογάλου έλυσε τα πόδια των παικτών του Αλμπέρτ Θελάδες, οι οποίοι αγνοούσαν τη νίκη μετά την διακοπή και έψαχναν το «τρίποντο» που θα τους κρατούσε στο «κόλπο», έστω και σε σχετική απόσταση (έξι βαθμοί), από την πρώτη τετράδα και το εισιτήριο του Champions League.

Ο Γκέντες, ανεβασμένος από το πιθανότατα καλύτερο γκολ της καριέρας του μέχρι τώρα, εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας και σέρβιρε έτοιμο το δεύτερο γκολ στον Ροδρίγο, ο οποίος νίκησε τον Ρουμπέν με διαγώνιο σουτ (35').

Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιτίας και του σκορ, άλλαξε σημαντικά, με την Βαλένθια να χαλαρώνει και την Οσασούνα να ψάχνει, χωρίς επιτυχία, το γκολ που θα την έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, στην μάχη που δίνει για να διατηρηθεί στην... ήρεμη ζώνη της βαθμολογίας.

Ο Γκέντες, ο οποίος έκλεψε (θετικά) την παράσταση στο πρώτο μέρος, το έκανε (αρνητικά) στο δεύτερο, όταν ο Θελάδες... τόλμησε να τον κάνει αλλαγή (67'). Στον Πορτογάλο δεν άρεσε καθόλου η αντικατάσταση του και κλώτσησε ένα κάθισμα, όταν ανέβηκε στην εξέδρα για να καθίσει. Ισορροπία του... τρόμου για ένα μεγάλο ταλέντο.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα