Διαδήλωση κατά του προέδρου οι οπαδοί της Ράγιο! (pics & vid)

Διαδήλωση κατά του προέδρου οι οπαδοί της Ράγιο! (pics & vid)

Θάνος Σαρρής
Διαδήλωση κατά του προέδρου οι οπαδοί της Ράγιο! (pics & vid)

bet365

Το ματς της Ράγιο Βαγιεκάνο με την Μπιλμπάο αναβλήθηκε λόγω της κατάστασης του γηπέδου και εκατοντάδες aficionados της Ράγιο βγήκαν στους δρόμους, διαδηλώνοντας κατά του προέδρου Ραούλ Μαρτίν Πρέσα.

Η δημοτική αρχή απεφάνθη ότι το γήπεδο του Βαγιέκας είναι ακατάλληλο, καθώς συντρέχουν σημαντικοί λόγοι ασφαλείας. Οι οπαδοί φώναζαν όλο το καλοκαίρι για τις συνθήκες, όμως η διοίκηση έκλεινε τα αυτιά της. Έβγαλαν αυτοκόλλητα, δημοσίευαν φωτογραφίες με τα χάλια στις τουαλέτες, τα ρήγματα στο τσιμέντο, τις ετοιμόρροπες κερκίδες εδώ και μήνες. Καμία αντίδραση. Χρειάστηκε να γίνει ο πρώτος αγώνας για φέτος, για να καταλάβουν πως όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης χοροπηδούσαν, έτρεμε όλη η κερκίδα. Χρειάστηκε επίσης να τραυματιστεί ένα παιδάκι τεσσάρων ετών, που έπεσε σε μια παρατημένη σκαλωσιά.

Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αναβάλει το ματς με τη Μπιλμπάο και τα επόμενα παιχνίδια βρίσκονται στον «αέρα», αφού τα έργα είναι πιθανόν να κρατήσουν όλο τον Οκτώβριο. Τα ενδεχόμενα είναι τρία. Να γίνουν τα ματς χωρίς κόσμο, να βρεθεί άλλη έδρα που να χωρέσει τουλάχιστον τις 13.000 διαρκείας, ή να γίνουν τα ματς ανάποδα, δηλαδή αυτά που είναι προγραμματισμένα για εντός έδρας να γίνουν εκτός και στον δεύτερο γύρο να διεξαχθούν στο Βαγιέκας.

Η οργή για τους χειρισμούς του προέδρου Ραούλ Μαρτίν Πρέσα υπήρχε ούτως ή άλλως, παρά την άνοδο στην Primera, όμως με τα γεγονότα του γηπέδου κορυφώθηκε. Έτσι, εκατοντάδες οπαδοί κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους το Σάββατο, ζητώντας του να παραιτηθεί!

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και κάποιοι οπαδοί της Μπιλμπάο, οι οποίοι παρά την αναβολή βρέθηκαν στη συνοικεία της Μαδρίτης για να στηρίξουν τον αγώνα των Ραγίστας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα