Θέλτα – Μπαρτσελόνα 1-1

Gazzetta team
Η επιστροφή του Ντεμπελέ έκλεψε την παράσταση, αλλά η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 στη Θέλτα και θα παίξει την προκριση για τους «8» του Κυπέλλου στην έδρα της. Η Λεγανές του Σιόβα νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε αρκετές αλλαγές στο Βίγο. Χωρίς τα βαριά χαρτιά στην επίθεση η Μπαρτσελόνα έμεινε στο 1-1 στην έδρα της Θέλτα και θα παίξει με προβάδισμα μισού γκολ στην έδρα της για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα ντελ Ρέι.

Ισως σημαντικότερο ακόμα και από το ίδιο το παιχνίδι να ήταν η επιστροφή του Ουσμάν Ντεμπελέ έπειτα από 3,5 μήνες. Στον αγώνα οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Χοσέ Αρνάιθ. Ο πιτσιρικάς επιθετικός με πλασέ (15') έβαλε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμες φορές που έχει ξεκινήσει με την πρώτη ομάδα και θεωρείται δυνατό ταλέντο.

Ωστόσο, η Θέλτα ισοφάρισε με διαγώνια βολίδα του Σίστο και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι στην ίδια φάση. Οι Γκαγιέγος έχουν σκοράρει 12 φορές σε τρία χρόνια κόντρα στην Μπάρτσα και καμία άλλη ομάδα δεν της έχει βάλει τόσα σε αυτό το διάστημα. Δοκάρι είχε και ο Μπουσκέτς και έτσι νικητής δεν υπήρξε.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Βερμάλεν, Ντιν, Σεμέντο, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (71' Ράκιτιτς), Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρες, Αλέις Βιδάλ (76' Σέρζι Ρομπέρτο), Αρνάιθ (72' Ντεμπελέ).


Πρώτο βήμα η Λεγανές με Σιόβα
Την ίδια στιγμή η Λεγανές έκανε την έκπληξη. Με τον Δημήτρη Σιόβα να παίζει σε ολο το παιχνίδι (είχε κάρτα στο φινάλε), νίκησε 1-0 τη Βιγιαρεάλ και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Το γκολ του Αμραμπατ (49') έκανε τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες.