Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Υπέροχο ματς στο «Μεστάγια», με την Μπάρτσα αδικημένη και ευνοημένη να παίρνει το 1-1 από τη Βαλένθια και στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της να καλπάζει. Αήττητες την κυνηγούν οι Νυχτερίδες.

Αδικημένες και ευνοημένες. Από ένα ημίχρονο η κάθε μία και στο φινάλε να συνεχίζουν αήττητες για 13 αγωνιστικές στο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους. Από ένα σημείο και μετά δεν είχε σημασία ποιος θα νικούσε, ποιος θα έχανε. Το σόου στο «Μεστάγια» ήταν υπέροχο. Σίγουρα πιο ευτυχισμένη η Μπαρτσελόνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ισοφάρισε όμως και με το 1-1 κράτησε τη διαφορά στο +4 από την εκπληκτική Βαλένθια, αλλά και στο +8 από τους Μαδριλένους (Ρεάλ και Ατλέτικο που επίσης είναι αήττητη).

Στο α' μέρος οι Μπλαουγκράνα επέβαλαν τρομερή πίεση, αλλά δεν βρήκαν φάσεις. Στο 30' ωστόσο, στο μονοκόμματο του Μέσι ο Νέτο έχασε την μπάλα που πέρασε ξεκάθαρα τη γραμμή, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα δεν έδειξε γκολ. Τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι πανηγύριζαν, παραλίγο να σκοράρει στην αντεπίθεση ο Τζάτζα.

Στην επανάληψη πάντως το σκηνικό άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν εκείνοι τη φούρια μπροστά. Στο 60' βρήκαν και το γκολ. Στην παράλληλη σέντρα από αριστερά του Γκαγιά, στην καρδιά της άμυνας τρύπωσε και πλάσαρε ο τρελά φορμαρισμένος Ροντρίγκο (σκοράρει στα 9/11 τελευταία). Εκεί το ματς απέκτησε πιο έντονο ρυθμό, με την Μπάρτσα να ισοφαρίζει από τη μαγική ασίστ-λόμπα του Μέσι και την προβολή του Ζόρντι Αλμπα.

Μετά το γκολ της Βαλένθια δεν δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Σεμέντο στον Γκουέντες και έτσι ισοφαρίστηκαν κατά κάποιο τρόπο οι αδικίες ενός κακού διαιτητή, ο οποίος επηρέασε το αποτέλεσμα. Κανείς όμως δεν αξίζει να σταθεί εκεί. Η φετινή La Liga είναι εξαιρετική και η Βαλένθια της δίνει αυτό που της έλειπε τόσα χρόνια: το απρόβλεπτο...

Βαλένθια (Μαρθελίνο):
Νέτο, Γκαράι, Γκάμπριελ, Μοντόγια, Γκαγιά (86' Βέζο), Κοντογκμπιά, Παρέχο, Σολέρ (89' Μίνα), Γκουέντες, Ροντρίγκο (82' Περέιρα), Τζάτζα

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο (80' Αλέις Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (68' Ντεουλοφέου), Παουλίνιο, Ινιέστα (72' Ντένις Σουάρες), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα