Μπαπέ - Χάαλαντ: Γιατί τελικά δεν προχώρησε στην απόκτησή τους η Μπαρτσελόνα

haalandmbappe

bet365

Πρώην στέλεχος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε ότι υπήρχαν σοβαρές προσεγγίσεις για την απόκτηση του Μπαπέ πριν καν γίνει το αστέρι που λάμπει σήμερα παγκοσμίως, ενώ εξήγησε και το λόγο που δεν έγινε κάτοικος Καταλωνίας ο Χάαλαντ.

Η ιστορία θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά κι ο Μπαπέ που σήμερα προβάρει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, το 2017 να ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρωσίας το 2018, ο Γάλλος έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες και έκτοτε το όνομά του πρωταγωνιστεί καθημερινά στον αθλητικό Τύπο.

Ο Χαβιέρ Μπόρδας, ο οποίος ήταν το 2017 στο διοικητικό συμβούλιο των Μπλαουγκράνα κατά τη διάρκεια των διοικήσεων των Σάντρο Ροζέλ και Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, αποκάλυψε στο Μέσο «El Chiringuito» πώς τότε υπήρξαν προσεγγίσεις για να γίνει ο Γάλλος κάτοικος Καταλωνίας και να συνυπάρξει με τους Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Νεϊμάρ.

«Αν ήμουν εγώ επικεφαλής, ο Μπαπέ θα έπαιζε για την Μπάρτσα», είπε σχετικά με την πιθανότητα να αποκτήσει τον παίκτη το καλοκαίρι του 2017 η ομάδα, αλλά τελικά κατέληξε να υπογράψει στην Παρί. Η Μπάρτσα, εν τω μεταξύ, απέκτησε την Νεϊμάρ, με αντάλλαγμα 222 εκατομμύρια ευρώ.

Τότε, ο Μπαπέ κόστιζε πολύ λιγότερα χρήματα, ενώ στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο deal είχε συμμετάσχει κι ο μπαμπάς του παίκτη.

Ο Μπόρδας είπε πως προτιμούσε τον Μπαπέ από τον Νεϊμάρ, ο οποίος με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από τον Ουσμάν Ντεμπελέ για 135 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος, η ομάδα έχασε όλα αυτά τα ονόματα.

Εάν τελικά πραγματοποιηθεί η άφιξη του «Le Tortoise» στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αναζητήσει μια εναλλακτική για να ανταγωνιστεί εμπορικά τους μεγάλους αντιπάλους της.

Θα μπορούσε να φορέσει τα μπλαουγκράνα ο Χάαλαντ

Ο Μπόρδας αποκάλυψε ότι παρόμοια κατάσταση συνέβη και με τον Νορβηγό επιθετικό, Έρλινγκ Χάαλαντ, αλλά σ' αυτή την περίπτωση, ο σύλλογος είχε τότε στο ρόστερ του τον Λουίς Σουάρες κι αυτό απέτρεψε την άφιξή του.

«Ο Χάαλαντ θα είχε έρθει στη Μπάρτσα για 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπήρχε ο Λουίς Σουάρες, οπότε οι προπονητές δεν θεώρησαν σωστό να τον υπογράψουν εκείνη την εποχή που ήταν στη Ντόρτμουντ», τόνισε χαρακτηριστικά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα