Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Άφησε δύο βαθμούς και στο Βαγιέκας

bet365

Όπως και στον πρώτο γύρο της La Liga, έτσι και στον δεύτερο η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε ισόπαλη με την συμπολίτισσα, μαχητική Ράγιο Βαγιεκάνο (1-1), δίνοντας την ευκαιρία στην δεύτερη Τζιρόνα, εφόσον νικήσει στο Μπιλμπάο την Αθλέτικ (Δευτέρα 19/02, 22:00), να μειώσει στο -3.

Σε 25 αγωνιστικές της La Liga, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει χάσει μόλις 13 βαθμούς. Από αυτούς, όμως, οι εννέα είναι κόντρα σε δύο συμπολίτισσες: Πέντε με την Ατλέτικο (μια ήττα – μια ισοπαλία) και τέσσερις με την Ράγιο Βαγιεκάνο (δύο ισοπαλίες), η οποία την υποχρέωσε σε ισόπαλο 1-1, μετά το 0-0 του πρώτου γύρου στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»!

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των γηπεδούχων, ο πρωτάρης στην μεγάλη κατηγορία Ίνιγο Πέρεθ δεν άλλαξε πολλά σε σχέση με τον προκάτοχό του, Φρανθίσκο και, μην έχοντας στην διάθεσή του τον εξτρέμ Πεπ Τσαβαρία λόγω τραυματισμού, ξεκίνησε με Ραούλ ντε Τομάς και Όσκαρ Τρέχο στην επίθεση.

Με σταθερά απόντες (και) τους Αντόνιο Ρούντιγκερ και Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε με Νάτσο και Ορελιέν Τσουαμενί στο κέντρο της άμυνας και τον Χοσέλου στην επίθεση αντί του Ροντρίγκο.

Χοσέλου, Ντε Τομάς και 1-1

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για την Βασίλισσα, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Ντε Τομάς έκανε λάθος στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η Ρεάλ βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση, ο Φεδερίκο Βαλβέρδε «κατάπιε» την δεξιά πλευρά και σέρβιρε την μπάλα στον Χοσέλου, ο οποίος νίκησε τον Στόλε Ντιμιτριέφσκι για το 0-1.

Το γκολ του Χοσέλου, το οποίο επικυρώθηκε μέσω VAR αφού αρχικά είχε ακυρωθεί λανθασμένα για οφσάιντ, ήταν αισίως το 13ο του στη φετινή σεζόν, όσα έχει και ο Ροντρίγκο, όντες οι δύο δεύτεροι σκόρερ της ομάδας, πίσω μόνο από τον Μπέλινγκχαμ (20).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να επιτίθενται, επιζητώντας να «καθαρίσουν» νωρίς την υπόθεση νίκη, με τον Χοσέλου να σκοράρει εκ νέου, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθά, αφού η μπάλα είχε φύγει άουτ προτού σεντράρει ο Λούκας Βάθκεθ.

Και, από το πιθανό 0-2, περάσαμε στο… πραγματικό 1-1 τέσσερα λεπτά αργότερα (23’), όταν ο διαιτητής έδειξε μέσω VAR την άσπρη βούλα του πέναλτι, σε χέρι του Εντουάρντο Καμαβινγκά μέσα στην περιοχή, σε σουτ του Όσκαρ Τρέχο.

Ο Ντε Τομάς, αρνητικός μέχρι εκείνο το σημείο, νίκησε με πέναλτι τον Αντρέι Λούνιν, σκόραρε εις βάρος της ομάδας που τον ανέδειξε και πέτυχε το πρώτο του γκολ στη φετινή περίοδο, για το οποίο χρειάστηκε να περιμένει επτά ολόκληρους μήνες και 882 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο πέναλτι εις βάρος της Ρεάλ (πλέον μόνο εις βάρος της Μπαρτσελόνα δεν έχει σφυριχτεί πέναλτι), έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι «φόρτωσαν» την αριστερή πλευρά της επίθεσής τους, ταλαιπωρώντας τον Λούκας Βάθκεθ, χωρίς πάντως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Ρεάλ, η οποία είχε χαλαρώσει μετά το γρήγορο γκολ, έψαξε να προηγηθεί και πάλι πριν από την ανάπαυλα, αγγίζοντας το 1-2 σε σουτ του Βαλβέρδε που σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Λίγες ευκαιρίες, κανένα γκολ, μια κόκκινη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία του Άλβαρο Γκαρθία ύστερα από λάθος του Τσουαμενί που διόρθωσε ο ίδιος, με την Ράγιο να χάνει νωρίς με τραυματισμό τον πολύτιμο στην ανάπτυξη εξτρέμ Ίσι.

Ο Χοσέλου δοκίμασε τα ρεφλέξ του Ντιμιτριέφσκι, οι δύο προπονητές έκαναν συνεχείς αλλαγές με στόχο να φρεσκάρουν τις ομάδες τους σε αναζήτηση του γκολ της νίκης, το οποίο δεν ήρθε ποτέ, με τον Ντιμιτριέφσκι να το αρνείται με εξαιρετική απόκρουση στον Τόνι Κρόος.

Στις καθυστερήσεις, ο Ντάνι Καρβαχάλ που είχε μπει αλλαγή στο τελευταίο 15λεπτο, αντίκρισε δύο μαζεμένες κίτρινες κάρτες και, όπως και ο Καμαβινγκά, θα λείψει από το επόμενο ματς πρωταθλήματος με την Σεβίλλη στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» (Κυριακή 25/02, 22:00). Δεν προλαβαίνει να μετράει απουσίες ο Αντσελότι

Ράγιο Βαγιεκάνο (Ίνιγο Πέρεθ): Ντιμιτριέφσκι – Μπαλιού, Αριδάνε, Λεζέν, Εσπίνο – Ίσι (56’ λ. τρ. Ντε Φρούτος), Ουνάι Λόπεθ (64’ Κίκε Πέρεθ), Βαλεντίν, Άλβαρο Γκαρθία (82’ Καμέγιο) – Ντε Τομάς (81’ Φαλκάο), Τρέχο (64’ Κρέσπο).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Λούκας Βάθκεθ (75’ Ντάνι Καρβαχάλ), Νάτσο, Τσουαμενί, Φραν Γκαρθία – Βαλβέρδε, Μόντριτς (87’ Γκιουλέρ), Καμαβινγκά (70’ Κρόος) – Μπραΐμ Ντίαθ (70’ Ροντρίγκο) – Χοσέλου, Βινίσιους Ζούνιορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα