Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0: Οι Ανδαλουσιανοί έβαλαν την Μπιλμπάο στο «κόλπο» της τετράδας

Βασίλης Μπαλατσός
sevilla_win

bet365

Η Σεβίλλη πανηγύρισε μεγάλη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη και η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει την ευκαιρία με νίκη επί της Αλμερίας να πιάσει τέταρτη θέση.

Βαθμολογική «ανάσα» για τη Σεβίλλη που πανηγυρίστηκε στη χώρα των Βάσκων. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη, στο +6. Οι Ροχιμπλάνκος έμειναν στην 4η θέση με 48 βαθμούς και αν η Αθλέτικ Μπιλμπάο νικήσει την Αλμερία (12/2) θα τους πιάσει.

Στο 14ο λεπτό ο Ακούνια έπιασε δυνατό σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Όμπλακ. Από την εκτέλεση του κόρνερ αυτής της φάσης ο Οκάμπος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Ρομέρο με κεφαλιά από το δεύτερο έκανε το 1-0.

Στο 20' ο Όμπλακ απέκρουσε νέα κεφαλιά του Ρομέρο και στο 27' ο σκόρερ της Σεβίλλης είχε δοκάρι. Στο 48' ο Νάβας έσωσε στη γραμμή μετά από πλασέ του Γκριεζμάν και στο 57’ ακυρώθηκε γκολ του Οκαμπος. Άξιο αναφοράς πως ο Μοράτα τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους.

Σεβίλλη: Νίλαντ, Ράμος, Νάβας (63’ Χουάνλου), Μπαντέ, Ακούνια, Τόρες (63’ Σούσο), Οκάμπος, Σουμαρέ, Σο (87' Χορδάν), Ρομέρο, Εν Νεσιρί (87' Πεδρόσα)

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γκάμπριελ, Ερμόσο, Βίτσελ (65’ Ρεϊνίλντο), Γιορέντε, Λίνο (83’ Ρικέλμε), Μπάριος (46’ Μολίνα), Κόκε (59’ Κορέα), Ντε Πολ, Μοράτα (46’ Ντεπάι), Γκριεζμάν.

Νίκες – θρίλερ για Χετάφε και Μαγιόρκα

Ένα ακόμα βήμα προς την παραμονή της έκανε η Χετάφε, η οποία προηγήθηκε 2-0 της Θέλτα στη Μαδρίτη, δέχθηκε την ισοφάριση, αλλά με γκολ του Χάιμε Μάτα με τον ώμο (!) στο 89’, πήρε μια πολύτιμη νίκη (3-2) που την εδραιώνει στη μέση της βαθμολογίας.

Μπόρχα Μαγιοράλ (41’) και εκ νέου ο Μάτα (47’), είχαν δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Πέπε Μπορδαλάς, ο Ράφα Μπενίτεθ έριξε ως αλλαγή τον Ιάγο Άσπας και με οδηγό τον αρχηγό οι Γαλιθιάνοι ισοφάρισαν σε 2-2 (71’ Λάρσεν, 85’ Αγιέντε), με τον Τάσο Δουβίκα στο γήπεδο από το 80’, αλλά εν τέλει ηττήθηκαν και παρέμειναν οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Από αυτές τις επικίνδυνες θέσεις «ξεκόλλησε» η Μαγιόρκα, με εξίσου δραματική νίκη επί της Ράγιο Βαγιεκάνο στις Βαλεαρίδες (2-1). Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, οι ανώτεροι νησιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Αντόνιο Σάντσεθ (48’).

Δεν κατάφεραν, όμως, να «κλειδώσουν» τους τρεις βαθμούς, με τους μαχητικούς Μαδριλένους να ισοφαρίζουν με τον Άλβαρο Γκαρθία (76’). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Κοσοβάρος Βεντάντ Μουρίτσι με κεφαλιά – σπεσιαλιτέ ύστερα από κόρνερ, χάρισε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του Χαβιέρ Αγκίρε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα