Τζιρόνα - Βαλένθια 2-1: «Σταχτοπούτα» από ατσάλι, έκανε φοβερή ανατροπή και πάτησε κορυφή!

Ιάσονας Θεριός
girona_win

bet365

Αλύγιστη η Τζιρόνα που αρνήθηκε να... κάνει στάση σε δεύτερο διαδοχικό ματς και «τούμπαρε» τη Βαλένθια στο τέλος (2-1) για να επιστρέψει στην κορυφή της La Liga και το +3 από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν έχει σταματημό η Τζιρόνα που βγήκε πιο δυνατή από την ισοπαλία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με... περιπετειώδη τρόπο. Η ομάδα του Μίτσελ έμεινε πίσω στο σκορ εντός έδρας κόντρα στη Βαλένθια, ωστόσο με πίεση, επιμονή και δύο γκολ στο 83' και το 88' έκοψε τα φτερά των Νυχτερίδων (2-1) και τα... φόρεσε για να πετάξει ξανά στην κορυφή, τρεις βαθμούς μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης που το απόγευμα (19:30) θα αντιμετωπίσει τη Γρανάδα.

Οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν στο 22' με τρομερή χαμένη ευκαιρία του Φραν Πέρεθ, όμως στο 40' η Τζιρόνα απάντησε με ακυρωθέν τέρμα του Ντόβμπικ. Στο 55' ο Μαμαρντασβίλι έκανε φοβερή επέμβαση στο σκαστό σουτ του Γκαρθία και δύο λεπτά μετά ο Ούγκο Ντούρο ξεχύθηκε στην κόντρα και με φοβερό τσιμπηματάκι έκανε το 1-0 για τη Βαλένθια.

Οι παίκτες του Μίτσελ βέβαια δεν το έβαλαν κάτω και πίεσαν για να κυνηγήσουν το αποτέλεσμα. Ο Στουάνι απείλησε αλλά αστόχησε στο 81' και στο 83' πήρε το αίμα του πίσω ισοφαρίζοντας σε 1-1 με κοντινή προβολή. Η Τζιρόνα συνέχισε να παίζει με ένταση και ο Στουάνι στο 88΄ έγινε ο απόλυτος ήρωας. Και πάλι με κοντινό τελείωμα από τη νέα σέντρα του Κόουτο, ο Ισπανός σκόραρε και χάρισε στους Καταλανούς το πολύτιμο τρίποντο.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα