Ράγιο Βαγιεκάνο – Μπαρτσελόνα 2-1: Την έχει κάνει πελάτισσα! (vid)

bet365

Τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια την τελευταία διετία για την Ράγιο Βαγιεκάνο επί της Μπαρτσελόνα (2-1), η οποία παρέμεινε στο +11 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δείχνοντας ανήμπορη να λυγίσει τους καταπληκτικούς Μαδριλένους.

Ευτυχώς για την Μπαρτσελόνα που αντιμετωπίζει μόνο δύο φορές την Ράγιο Βαγιεκάνο μέσα στην σεζόν! Οι Μαδριλένοι νίκησαν και πάλι τους Μπλαουγκράνα (2-1) και, την τελευταία διετία, συμπλήρωσαν τρεις νίκες – μια ισοπαλία κόντρα στους Καταλανούς (με μόλις ένα γκολ παθητικό!), οι οποίοι παραμένουν στο +11 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν χάνουν το πρωτάθλημα, μεταξύ άλλων γιατί η Βασίλισσα είναι μετριότατη στη φετινή La Liga.

Ο κεντρικός αμυντικός Αλεχάντρο Κατένα και ο εξτρέμ Άλβαρο Γκαρθία επέστρεψαν από τιμωρία στη Ράγιο, απών λόγω τιμωρίας ο αμυντικός μέσος Σάντι Κομεσιάνα, με τον Άντονι Ιραόλα να παρατάσσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Εκτός λόγω τιμωρίας από τη Μπάρτσα ο αρχηγός Σέρχιο Μπουσκέτς, με τον Φρένκι Ντε Γιονγκ να παίρνει την θέση του ως αμυντικό χαφ και τον Πέδρι να ξεκινάει βασικός για πρώτη φορά από την στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Γκολάρα Άλβαρο για το 1-0!

Υψηλή αγωνιστική ένταση εκατέρωθεν, αλλά χωρίς καθαρές ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια, όμως, η Ράγιο υπενθύμισε γιατί είναι ο κακός δαίμονας των Μπλαουγκράνα την τελευταία διετία.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 στο 17’ με τον Σέρχιο Καμέγιο ύστερα από λάθος του Πέδρι, με τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να γλιτώνει την πρωτοπόρο από σίγουρο γκολ με μια απόκρουση χαμηλά.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ. Πάσα του Καμέγιο μέσα στην περιοχή στον Άλβαρο Γκαρθία ο οποίος, με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ, αιφνιδίασε τον Γερμανό τερματοφύλακα (αρχηγό των Καταλανών απόψε) και σταμάτησε στα 499 λεπτά το σερί απαραβίαστης εστίας του Τερ Στέγκεν και της ομάδας του στη La Liga.

Το μόλις δέκατο γκολ που δέχθηκαν οι Μπλαουγκράνα στο φετινό πρωτάθλημα τους… ταρακούνησε λίγο, αφού προσπάθησαν να ισοφαρίσουν άμεσα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού ο Στόλε Ντιμιτριέφσκι νίκησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε τετ – α – τετ (23’), με τον Ρόναλντ Αραούχο να στέλνει άουτ κεφαλιά από καλή θέση, ύστερα από κόρνερ (26’).

Πέραν αυτών των δύο φάσεων οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν δύο καλές επιθέσεις με τον Καμέγιο, δεν ανήσυχησαν άλλο στο πρώτο μέρος, με εξαίρεση ένα γκολ του Λεβαντόφσκι ύστερα από πάσα του Πέδρι, το οποίο ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ του Πολωνού, αλλά και μια… υποψία ευκαιρίας του Ζιλ Κουντέ.

Φραν Γκαρθία και 2-0!

Χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος, τόσο στις ενδεκάδες όσο και στην εικόνα του αγώνα, αφού η Μπάρτσα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, δεχόμενη μάλιστα και δεύτερο γκολ.

Χάνει την μπάλα ο Ντε Γιονγκ, τε-ρά-στιο κενό στο κέντρο της καταλανικής άμυνας και ο Φραν Γκαρθία, τρέχοντας εντελώς μόνος του και χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση, μπήκε μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Τερ Στέγκεν με πλασέ (53’), δείχνοντας έτοιμος για την επόμενη ομάδα του, η οποία θα είναι η… Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο… απελπισμένος Τσάβι, έριξε Τζόρντι Άλμπα και Ανσού Φατί λίγο πριν από την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, με τον Αλεχάντρο Μπάλντε να μεταφέρεται στα δεξιά της άμυνας και τον Άλμπα στα αριστερά.

Ο Λεβαντόφσκι το γκολ της… τιμής

Παρά τις αλλαγές, η εμφάνιση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος ήταν απογοητευτική, παρ’ ότι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ, με σουτ του Λεβαντόφσκι μέσα από την περιοχή, ύστερα από ημιτελή προσπάθεια του Φρανκ Κεσιέ (83’).

Το γκολ του Πολωνού, το πρώτο εις βάρος της Ράγιο μετά από τρία σερί παιχνίδια στο μηδέν (!), έδωσε το έναυσμα στους Μπλαουγκράνα για να ανεβάσουν στροφές στην προσπάθειά τους να ψάξουν την ισοφάριση, χωρίς όμως να απειλήσουν καν την εστία του Ντιμιτριέφσκι.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Άντονι Ιραόλα): Ντιμιτριέφσκι – Μπαλίου, Λεζέν, Κατένα, Φραν Γκαρθία – Ουνάι Λόπεθ (80’ Τσαβαρία), Βαλεντίν (89’ Μουμίν) - Ίθι, Τρέχο (63’ Σις), Άλβαρο Γκαρθία (80’ Σάλβι) – Καμέγιο (89’ Ντε Τομάς).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Μάρκος Αλόνσο (57’ Τζόρντι Άλμπα), Μπάλντε – Πέδρι (69’ Κεσιέ), Ντε Γιονγκ (79’ Έρικ Γκαρθία), Γκάβι (79’ Πάμπλο Τόρε) – Ραφίνια, Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (57’ Φατί).

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 31 αγώνες): Μπαρτσελόνα 76, Ρεάλ Μαδρίτης 65, Ατλέτικο Μαδρίτης 63, Ρεάλ Σοσιεδάδ 55, Μπέτις 49, Βιγιαρεάλ (30) 47, Αθλέτικ Μπιλμπάο (30) 46, Οσασούνα 44.

Η Θέλτα βύθισε την Έλτσε με buzzer beater στο 90΄

Μόνο με... θαύμα θα σωθεί η Έλτσε! Η ουραγός της βαθμολογίας γνώρισε ακόμα μια ήττα στη σειρά, αυτή τη τη φορά από τη Θέλτα που επικράτησε 1-0 με γκολ στα... χασομέρια. Θύτης ο Αϊντού που σκόραρε με buzzer beater στο 90΄για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του Βίγκο η οποία ανέβηκε στην 12η θέση, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν τελευταίοι με 13 βαθμούς...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα