Μπαρτσελόνα: Έφυγε από τη ζωή ο Ζοσέπ Μαρία Φουστέ

Μπαρτσελόνα: Έφυγε από τη ζωή ο Ζοσέπ Μαρία Φουστέ

Ο Χοσέπ Μαρία Φουστέ
Η οικογένεια της Μπαρτσελόνα πενθεί για την απώλεια του 82χρονου παλαιμάχου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ζοσέπ Μαρία Φουστέ, ο οποίος αγωνίστηκε με τους Μπλαουγκράνα για μια δεκαετία.

Η Μπαρτσελόνα πενθεί για τον θάνατο του παλαιμάχου ποδοσφαιριστή της ομάδας, Ζοσέπ Μαρία Φουστέ. Ο Ισπανός άφησε την Πέμπτη (20/4) την τελευταία του πνοή στη Βαρκελώνη σε ηλικία 82 ετών. Αγωνιζόταν ως μέσος, έπαιξε για μια δεκαετία στους Μπλαουγκράνα από το 1962 μέχρι το 1972, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος της ένωσης ποδοσφαιριστών από το 1976 μέχρι το 1989.

Φόρεσε την φανέλα των Καταλανών 277 φορές, σημείωσε 71 γκολ, σήκωσε τρία κύπελλα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Εκθέσεων και με την εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Euro το 1964, ενώ έπαιξε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αγγλίας το 1966. Ήταν στην Μπάρτσα από τα 12 του χρόνια και το 1972 αποχώρησε, πήγε στην Χέρκουλες, στην οποία αγωνίστηκε για μια διετία πριν αποσυρθεί.

«Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ζοσέπ Μαρία Φουστέ, ενός ανθρώπου από τον σύλλογο, μιας θρυλικής φιγούρας της Μπαρτσελόνα και ψυχής της ομάδας των πρώην παικτών της Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε σε ανάρτηση του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα