Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Λύτρωση με υπογραφή Ντεπάι στο 89΄

Νίκος Κικίδης
Θέλτα - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1: Λύτρωση με υπογραφή Ντεπάι στο 89΄

bet365

Το παρθενικό γκολ του Ντεπάι ως ροχιμπλάνκο αρκούσε στην Ατλέτικο των δέκα παικτών από το 70΄για να δραπετεύσει από την έδρα της Θέλτα (0-1) και να παραμείνει σε τροχιά Champions League.

Μπορεί να μην εντυπωσίασε. Μπορεί να χρειάστηκε τον Όμπλακ για να μείνει όρθια μέχρι το τέλος. Μπορεί για ακόμα ένα παιχνίδι να έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας μιας νέας αποβολής του Στέφαν Σάβιτς που την άφησε ξεκρέμαστη για το τελευταίο εικοσάλεπτο. Ακόμα όμως και με όλες αυτές τις παραμέτρους, η Ατλέτικο δεν λύγισε! Χάρη στο παρθενικό γκολ του Ντεπάι ως ροχιμπλάνκο που τους λύτρωσε στο 89΄, οι Κολοτσονέρος πήραν ένα σπουδαίο διπλό στην έδρα της Θέλτα με 1-0 και παρέμειναν στην τέταρτη θέση της La Liga.

Για ακόμα ένα ματς πάντως οι Μαδριλένοι παρέμειναν στο μεγαλύτερο διάστημα μακριά από τον καλό τους εαυτό και βρέθηκαν για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο όταν στο 70΄του αγώνα ο ρέφερι απέβαλε τον Στέφαν Σάβιτς (τριτη κόκκινη μέσα στο 2023) για σκληρό μαρκάρισμα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο η Ατλέτικο κατάφερε να βρει τη λύση.

Στο 89΄κι έπειτα από ριμπάουντ η μπάλα στρώθηκε στον Ντεπάι, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα της Θέλτα για να ανοίξει λογαριασμό με τους Μαδριλένους και να τους χαρίσει μια νίκη που τους κράτησε σε απόσταση ενός πόντου από την τρίτη Σοσιεδάδ.

«Φρένο» για Βαγιεκάνο με μοιραίο Ραούλ Ντε Τόμας

Στοπ στο νικηφόρο σερί της Βαγιεκάνο έβαλε η Χετάφε, η οποία την κράτησε στο 1-1 στο τοπικό ντέρμπι της Μαδρίτης και παράλληλα στο -1 από την πρώτη πεντάδα. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με το αυτογκόλ του Αραμπάρι στο 38΄, οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 77΄με σκόρερ τον Ουνάλ. Δέκα λεπτά αργότερα η Βαγιεκάνο είχε σπουδαία ευκαιρία να ανακτήσει το προβάδισμα, όμως ο Ραούλ Ντε Τόμας δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι και μοιραία οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στην ισοπαλία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα