Πρεστιάνι: Το διαμαντάκι της Βέλες, ένα ακόμα... Clasico για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Πρεστιάνι: Το διαμαντάκι της Βέλες, ένα ακόμα... Clasico για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

bet365

«Διαμάντι» ηλικίας 17 ετών! Ο Τζιανλούκα Πρεστιάνι από τις φτωχογειτονιές της Εχερσίτο Δε Λος Άντες της Αργεντινής στα ραντάρ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα.

Clasico εκτός γηπέδων και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από Βαρκελώνη και Μαδρίτη, στο Μπουένος Άιρες. Οχι, δεν μιλάμε για αναμέτρηση των δυο ομάδων κάπου στην Αργεντινή, αναφερόμαστε στη... μάχη για τον Τζιανλούκα Πρεστιάνι, τον 17χρονο παίκτη της Βέλες, οποίος έχει «εγκλωβιστεί» στα ραντάρ των δυο κορυφαίων ισπανικών ομάδων.

Μπαρτσελόνα vs Ρεάλ για Τζιανλούκα Πρεστιάνι

Γεννημένος το 2006 στη Σιουδαδέλα της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, ο Πρεστιάνι μεγάλωσε σε μία από τις πιο σκληρές γειτονιές, την Εχερσίτο Δε Λος Άντες, μια υποβαθμισμένη περιοχή με πολύ κακή φήμη, η οποία είναι γνωστή και ως Φουέρτε Απάτσε. Κατάφερε να ανταπεξέλθει μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας στα παιδικά του χρόνια σε μία γειτονιά που τίποτα δεν είναι δεδομένο, κατάφερε να λάμψει από τις μικρές του κιόλας ηλικίες και να «αναγκάσει» τη Βέλες να τον εντάξει στις ακαδημίες της.

Λόγω της αξιοζήλευτης ντρίμπλας του και γενικότερα της εξαιρετικής τεχνικής κατάρτισης, η «Βασίλισσα» βρέθηκε πολύ κοντά στην απόκτησή του, μέχρι που μπήκε σφήνα η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί δεν έμειναν στα λόγια, είναι αποφασισμένοι να τον «κλέψουν» από την αιώνια αντίπαλό τους, καθώς προσφέρουν περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του Τσάβι, δεν επιθυμεί να αφήσει τη Ρεάλ να κάνει δικό της τόσο εύκολα ένα ταλέντο που ξεχωρίζει «σαν τη μύγα μέσα στο γάλα», σύμφωνα με τους ανθρώπους της Βέλες. Οι Μπλαουγκράνα, βρίσκονται σε αναζήτηση νεαρών ποδοσφαιριστών, που θα στελεχώσουν το ελπιδοφόρο αν μη τι άλλο, πλάνο του Τσάβι και ο 17χρονος Αργεντινός αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή προσθήκης στο ρόστερ.

Ακόμα μία ομάδα υψηλού επιπέδου από την Ευρώπη που ενδιαφέρθηκε για τον ποδοσφαιριστή, ήταν η Φιορεντίνα της οποίας οι διαπραγματεύσεις τελικά δεν προχώρησαν. Κάποιες άλλες πληροφορίες, κάνουν λόγο για τις Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν να ρώτησαν για τον παίκτη. Αυτό που απορρέει πάντως από τους Αργεντινούς, είναι ότι θέλουν να τον κρατήσουν στο Μπουένος Άιρες μέχρι και το τέλος του χρόνου.

Οι αρμόδιοι στο τμήμα σκάουτινγκ της Ρεάλ, έχουν πάρει στην Ισπανία κάποια από τα ανερχόμενα ταλέντα της Νότιας Αμερικής, τα τελευταία χρόνια. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του 16χρονου Βραζιλιάνου Έντρικ, το «παιδί θαύμα» της Παλμέιρας. Η Μπαρτσελόνα θέλει να σταματήσει αυτή την κυριαρχία της «Βασίλισσας» και στόχος της είναι να... απαντήσει με την απόκτηση του Πρεστιάνι, που θεωρείται το «Next Big Thing» της Αργεντινής.


Πρεστιάνι, το «παιδί θαύμα» της Βελές

Πραγματοποίησε το πρώτο του όνειρο, κάνοντας το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στις 24 Μαΐου του 2022, στη νίκη με 4-0 απέναντι στην Εστουδιάντες για τον θεσμό του Copa Libertadores. Κατάφερε να γράψει ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ για λογαριασμό της Βέλες. «Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολύ καιρό αυτή τη στιγμή γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, είμαι οπαδός της Βέλες από τότε που γεννήθηκα αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», τόνισε τότε στον επίσημο Τύπο της ομάδας.

Από εκεί και έπειτα, μέχρι στιγμής ο «Ψύλλος», έχει αγωνιστεί σε έξι επίσημους αγώνες, με τον Αλεσάντερ Μεδίνα να τον περνάει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Έχει συμπληρώσει 141 αγωνιστικά λεπτά και έχει μοιράσει μία ασίστ στη νίκη απέναντι στην Μπάνφιλντ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο 17χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τη Βέλες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 με ρήτρα 12 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό το οποίο σχεδόν αγγίζει η Μπαρτσελόνα σύμφωνα με τη «Marca». Σύντομα όπως τονίζουν, θα αποκτήσει ιταλική υπηκοότητα με σκοπό να διευκολύνει την όποια πιθανή μετακίνησή του στην Ευρώπη.

Ο Πρεστιάνι είναι ένας «μοντέρνος» μεσοεπιθετικός ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί σε όλες τις επιθετικές θέσεις με την ίδια ευχέρεια. Έχει την ικανότητα να αγωνίζεται με μεγάλη άνεση και ως αριστερό εξτρέμ, αν και δεξιοπόδαρος με πολύ καλό σουτ και αγαπημένη κίνηση να συγκλίνει προς τα μέσα και να ψάχνει το σουτ. Είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας, με αποτέλεσμα να ψάχνει συχνά το ένας με έναν και τις ατομικές ενέργειες καθώς διαθέτει την έκρηξη συνάμα με την εξαιρετική του επιτάχυνση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο ποδοσφαιριστής έχει Μάνατζερ τον παλαίμαχο επιθετικό, Ρολάντο Σάρατε, ο οποίος είχε αγωνιστεί στη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 1999/2000. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις εξελίξεις που αφορούν τον Πρεστιάνι και την επιλογή μεταξύ του δίπολου Ρεάλ-Μπαρτσελόνα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα