Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: Στην κυρίαρχη Λα Ρεάλ το ντέρμπι της χώρας των Βάσκων

Ιάσονας Θεριός
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1: Στην κυρίαρχη Λα Ρεάλ το ντέρμπι της χώρας των Βάσκων

bet365

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επέβαλε τον ρυθμό της απέναντι στην Μπιλμπάο και χάρισε στο «Ανοέτα» τη μεγάλη νίκη με 3-1, χάρη στην οποία πλησίασε στους τρεις βαθμούς τη 2η Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπλε και άσπρη βάφτηκε η χώρα των Βάσκων, με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ να επικρατεί με 3-1 της Μπιλμπάο εντός έδρας και να... κάθεται στον θρόνο της πόλης. Τις λεπτές ισορροπίες του πρώτου 20λεπτου στο ματς διέλυσε το γκολ του Σόρλοθ, με το οποίο οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο 25' ο Θουμπέλντια πήρε τη δεύτερη μπάλα, με κεφαλιά βρήκε τον συμπαίκτη του στην περιοχή και ο Νορβηγός φορ με άψογο τελείωμα νίκησε τον Σιμόν.

Οι γηπεδούχοι με αυτό το τέρμα γέμισαν αυτοπεποίθηση και επέβαλαν την κυριαρχία τους στο παιχνίδι. Στο 37ο λεπτό, ο... αγέραστος Νταβίντ Σίλβα πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Τακεφούσα Κούμπο. Απο εκεί, ο Ιάπωνας εξέθεσε με φοβερή ποδιά τον Βιβιάν και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Βαλβέρδε πάντως, έβγαλε άμεσα αντίδραση και με το ωραίο σουτ του Σανσέτ μείωσε το σκορ στο 40'. Τις όποιες ελπίδες της για ανατροπή ωστόσο, έσβησε η φάση του 60ου λεπτού. Ο Άλβαρες γκρέμισε τον Κούμπο εντός περιοχής, αποβλήθηκε ως τελευταίος παίκτης και έδωσε την ευκαιρία στον Οϊαρθάμπαλ να σκοράρει από την άσπρη βούλα και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Με το τρίποντο αυτό, η Σοσιεδάδ παρέμεινε στην 3η θέση της La Liga, πλησιάζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης στους τρεις βαθμούς, με την Μπιλμπάο να βρίσκεται 8η.

Επέστρεψε στις νίκες η Οσασούνα και «βλέπει» Ευρώπη

H Οσασούνα μετά τις ήττες από Μπαρτσελόνα και Σοσιεδάδ και τη «λευκή» ισοπαλία με την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» επέστρεψε στις νίκες. Η ομάδα από την Παμπλόνα επικράτησε με 1-0 της Μαγιόρκα, εντός έδρας και ανέβηκε στην 8η θέση της La Liga, με 27 βαθμούς, ούσα κοντά στην εξάδα. Στο 47' ο Γκόμεθ έκανε το γύρισμα και ο Ορόθ με σουτ από διαγώνια θέση πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς. Από την πλευρά της, η Μαγιόρκα είναι 10η με 22 βαθμούς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα