Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0: Επιτέλους... νίκη και τρίτη θέση

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0: Επιτέλους... νίκη και τρίτη θέση

Newsroom
Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 2-0: Επιτέλους... νίκη και τρίτη θέση

bet365

Χαμόγελα ξανά στην ροχιμπλάνκο πλευρά της Μαδρίτης, καθώς η Ατλέτικο επικράτησε 2-0 της Έλτσε που ολοκλήρωσε το ματς με... εννιά παίκτες και αποχαιρέτησε εύθυμα το 2022.

Η τελευταία της επιτυχία στο πρωτάθλημα... χανόταν στις 20 Οκτωβρίου, με την έναρξη του Μουντιάλ να την βρίσκει με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία. Στην επιστροφή της ωστόσο στη La Liga, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατάφερε να χαρίσει στους οπαδούς της ξανά χαμόγελα! Σε ένα ματς με νεύρα και τρεις αποβολές, οι Ροχιμπλάνκος επικράτησαν 2-0 της Έλτσε που ολοκλήρωσε το ματς με εννιά παίκτες και αποχαιρέτησαν το 2022 από το βάθρο της τρίτης θέσης.

Στο πρώτο 45λεπτο ωστόσο η Ατλέτικο τα βρήκε σκούρα απέναντι στους φιλοξενούμενους. Και μπορεί η αποβολή του Βερντού στο 45+1΄να τη γέμισε με αισιοδοξία ενόψει τη επιστροφής των δυο ομάδων για το β΄μέρος, όμως πολύ σύντομα ο απερίσκεπτος Ερμόσο τον ακολούθησε στα αποδυτήρια επαναφέροντας την αριθμητική ισορροπία (53΄).

Ακόμα κι έτσι πάντως, η Ατλέτικο βρήκε τη λύση να προηγηθεί όταν στο 56΄ο Γκριεζμάν σέρβιρε στον Ζοάο Φέλιξ με τον... φευγάτο Πορτογάλο να γράφει το 1-0. Το προβάδισμα χάρισε αυτοπεποίθηση στο σύνολο του Σιμεόνε που τελικά βρήκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Μοράτα στο 74΄, σφραγίζοντας το τρίποντο απέναντι σε μια Έλτσε που στο φινάλε έμεινε με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κίνα (90΄).

«Χ»αμένες Μπέτις, Μπιλμπάο και... Βαγιεκάνο

Ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν Μπέτις και Αθλέτικ Μπιλμπαό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», με αμφότερες τις ομάδες να χάνουν ευκαιρία να πατήσουν στην πρώτη τετράδα και μοιραία να παραμένουν ισόβαθμες στην 5η θέση. Σε ένα κλειστό ματς με μετρημένες ευκαιρίες. οι δυο μονομάχοι δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους Βερδιμπλάνκος μάλιστα να βγαίνουν ακόμα πιο ζημιωμένοι εξαιτίας της αποβολής τους Λουίς Φελίπε στο 90+6΄.

Χαμένη ευκαιρία και για τη Ράγιο Βαγιεκάνο που κόλλησε στο 2-2 στην έδρα της Χιρόνα, ξεμένοντας έτσι στο -3 από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης σεζόν. Παρά το γεγονός πως οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν δυο φορές με τους Καμέγιο (2΄) και Παλαθόν (62΄), οι Καταλανοί βρήκαν την απάντηση σε αμφότερες τις περιπτώσεις από την άσπρη βούλα με σκόρερ τους Καστεγιάνος (34΄) και Σαίθ (75΄) για να σώσουν τον βαθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα