Κλέι Τόμπσον: «Πρότυπο των Γουόριορς το τίκι-τάκα της Μπαρτσελόνα» (vid)

Κλέι Τόμπσον: «Πρότυπο των Γουόριορς το τίκι-τάκα της Μπαρτσελόνα» (vid)

bet365

Ο Κλέι Τόμπσον απέδωσε στην ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα και το σήμα-κατατεθέν της, «τίκι-τάκα», το... μυστικό της δυναστείας τωντετράκις πρωταθλητών NBA την τελευταία δεκαετία, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Οι έννοιες Μπαρτσελόνα και «τίκι-τάκα» έχουν σχεδόν ταυτιστεί εδώ και χρόνια. Παρά το γεγονός πως πρώτη που εφάρμοσε το εν λόγω στυλ θεωρείται η εθνική Ισπανίας του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, με πολλά κοινά υλικά οι Μπλαουγκράνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και μετέπειτα των Τίτο Βιλανόβα και Τάτα Μαρτίνο επένδυσε στο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο κατοχής, το οποίο ανήγαγε τους Καταλανούς σε μια από τις πιο επιδραστικές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και η επίδρασή της δεν σταμάτησε στο χορτάρι, αλλά όπως φαίνεται επεκτάθηκε και στα παρκέ.

Συγκεκριμένα, τα παρκέ του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη και της δυναστείας του NBA την τελευταία δεκαετία που ακούει στο όνομα, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Η ομάδα των Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν έφτασε στην κατάκτηση του τέταρτου δαχτυλιδιού μέσα σε οκτώ χρόνια το περασμένο καλοκαίρι και τα ξημερώματα της Τετάρτης ώρα Ελλάδος πανηγύρισε τη στέψη της πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι της νέας σεζόν. Στο περιθώριο της νίκης κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, ο Κλέι Τόμπσον φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «NBA on TNT» και το πάνελ των Σακίλ Ο' Νιλ και Τσαρλς Μπάρκλεϊ κι ανάμεσα σε όσα είπε για τον ίδιο και την ομάδα, αποκάλυψε την έμπνευση του προπονητή των «Πολεμιστών», Στιβ Κερ, από τους Μπλαουγκράνα, όταν ανέλαβε τη θέση το 2014.

«Δίνω πραγματικά τα εύσημα στον Στιβ Κερ, γιατί ήρθε στην ομάδα και είχε ένα συγκεκριμένο όραμα. Έδωσε έμφαση στη διαρκή κίνηση της μπάλας. Μας έδωσε το κατάλληλο παράδειγμα, την Μπαρτσελόνα του «tiki-taka», η οποία κυκλοφορούσε ασταμάτητα την μπάλα. Αυτό είπε και σε μας, να διατηρούμε την κατοχή όπως η Μπάρτσα. Κάνουμε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα λοιπόν με τον Στεφ, τον Ντρέιμοντ και τον Τζόρνταν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «φαρμακερός» σουτέρ των πρωταθλητών Κόσμου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα