Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1: Άντεξαν οι Ανδαλουσιάνοι στο ντεμπούτο του Σαμπάολι

Γιάννης Αρώνης
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-1: Άντεξαν οι Ανδαλουσιάνοι στο ντεμπούτο του Σαμπάολι

bet365

Στο δεύτερο ντεμπούτο του Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο της η Σεβίλλη σκόραρε νωρίς και πήρε τελικά την ισοπαλία (1-1) από την φορμαρισμένη Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η ορμή που μεταδίδει ανέκαθεν το προπονητικό ταπεραμέντο του Χόρχε Σαμπάολι έδωσε «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Σεβίλλης, στο ντεμπούτο της δεύτερης θητείας του Αργεντίνου τεχνικού στο Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν. Πράγματι οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στην έναρξη της αναμέτρησης απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε, και μάλιστα βρήκαν τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα μόλις στο 4ο λεπτό.

Ο Τζόρνταν έσκαψε για τον Μοντιέλ στα δεξιά της επίθεσης των γηπεδούχων και εκείνος γύρισε προς τον Ντόλμπεργκ. Ο Δανός επιθετικός δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ, προς τέρψιν του επερχόμενου Όλιβερ Τόρες που είχε «φάτσα» την εστία του Σιμόν και δεν λάθεψε με το πλασέ του για να ανοίξει το σκορ. Ο έλεγχος του παιχνιδιού παρέμεινε για περίπου 15 ακόμη λεπτά στη κατοχή των Ανδαλουσιανών που όμως βρήκαν μπροστά τους τον Σιμόν σε κάθε προσπάθειά τους να διπλασιάσουν το προβάδισμα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο οι Βάσκοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και επέβαλαν το δικό τους παιχνίδι, δημιουργώντας και κάποιες ευκαιρίες κυρίως με στατικές φάσεις μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος πλέον οι παίκτες του Βαλβέρδε έκλεισαν την γεμάτη προβλήματα Σεβίλλη στην περιοχή της, καταφέρνοντας τελικά να λυγίσουν την άμυνά της στην φάση του 73ου λεπτού. Ο Όσκαρ Ντε Μάρκος έβγαλε την σέντρα από δεξιά αλλά σε πρώτο χρόνο η μπάλα απομακρύνθηκε από τον Γκούντελι, παρ' όλα αυτά ο Βέσγκα πήρε το ριμπάουντ και με ένα όμορφο αριστερό ξερό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 1-1.

Στα υπολοιπόμενα περίπου 20' -μαζί με τις καθυστερήσεις- οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο της κατοχής, όμως Λέκουε και Ινιάκι Γουίλιαμς αστόχησαν στις μεγάλες ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Μάλιστα η Μπιλμπάο ολοκλήρωσε το ματς με 10 ποδοσφαιριστές, μετά την αποβολή του Άντερ Ερέρα με απευθείας κόκκινη κάρτα μέσω VAR, αφού ο ρέφερι Μανθάνο είχε αρχικά παρατηρήσει με κίτρινη τον Ισπανό χαφ.

Με αυτή την ισοπαλία η Σεβίλλη ξέφυγε -έστω και οριακά- από την επικίνδυνη ζώνη, στο +1 από την 18η Εσπανιόλ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχασε την ευκαιρία να «πιάσει» Ρεάλ και Μπαρτσελόνα που έχουν από 19 βαθμούς και βρίσκονται στην κορυφή της La Liga και έμεινε τρίτη με 17 πόντους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα