Το δράμα της La Liga: Σώθηκε η Κάντιθ, έπεσε η Γρανάδα (vid)

Newsroom
Το δράμα της La Liga: Σώθηκε η Κάντιθ, έπεσε η Γρανάδα (vid)

bet365

Θρίλερ στη μάχη της παραμονής της La Liga, η οποία κρίθηκε στο ένα γκολ της Κάντιθ, η οποία σώθηκε στο… νήμα, αλλά και σε ένα χαμένο πέναλτι της Γρανάδα, η οποία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά από το 2019 και μετά την περυσινή παρουσία στα προημιτελικά του Europa League - «Ήσυχη» παραμονή για τη Μαγιόρκα.

Όσο δραματική μπορεί να είναι μια μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ίδιο και (πολύ) χειρότερη είναι αυτή για την αποφυγή του υποβιβασμού. Και το επιβεβαίωσαν στην ισπανική La Liga οι Γρανάδα, Μαγιόρκα και Κάντιθ, οι οποίες πάλεψαν την τελευταία αγωνιστική για να μην ακολουθήσουν Αλαβές και Λεβάντε στη δεύτερη κατηγορία.

Η Κάντιθ μπήκε στο φινάλε ούσα στην ζώνη του υποβιβασμού, αλλά νίκησε στη Βιτόρια την υποβιβασθείσα Αλαβές με 1-0 (76’ Λοσάνο), με τον διαιτητή Χοσέ Σάντσεθ να μην δίνει (ορθά) στο τέλος ένα πέναλτι στους γηπεδούχους, παρ’ ότι ο συνάδελφος του VAR του επισήμανε ότι πιθανόν να υπήρχε παράβαση.

Και το… μη πέναλτι έκρινε την μάχη της παραμονής, αφού με ισοπαλία θα υποβιβαζόταν η Κάντιθ και όχι η Γρανάδα του Αϊτόρ Καράνκα, η οποία έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την αδιάφορη Εσπανιόλ, με μοιραίο τον βετεράνο Χόρχε Μολίνα (σαράντα ετών), ο οποίος έστειλε άουτ ένα πέναλτι στο 72’. Η ομάδα της Ανδαλουδία υποβιβάστηκε για πρώτη φορά μετά το 2019 και μόλις ένα χρόνο μετά την παρουσία της στα προημιτελικά του Europa League, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Δάκρυα χαράς στη Κάντιθ, δάκρυα θλίψης στη Γρανάδα, δάκρυα… ανακούφισης στη Μαγιόρκα του Χαβιέρ Αγκίρε, η οποία εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι εξαρτιόταν από την ίδια, νίκησε στη Παμπλόνα την αδιάφορη Οσασούνα με 2-0 (47’ Άνχελ, 83’ Γκρενιέ) και θα συνεχίσει στην πρώτη κατηγορία για άλλη μια σεζόν.

Η 38η αγωνιστική ξεκίνησε με 16η την Γρανάδα (37 β.), 17η τη Μαγιόρκα (36) και 18η την Κάντιθ (36) και ολοκληρώθηκε με 16η τη Μαγιόρκα (39), 17η την Κάντιθ (39) και 18η τη Γρανάδα (38)...

Σε άλλο (αδιάφορο) ματς για την τελευταία αγωνιστική, η Έλτσε έκλεισε με χαμόγελα μια δύσκολη σεζόν, επικρατώντας εντός έδρας της Χετάφε με 3-1 (37’ Ολάσα, 84’, 90’+2’ Κίκε Πέρεθ - 33’ Ουνάλ).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα