Ντε Ρόσι: Αναλαμβάνει πόστο στις μικρές εθνικές της Ιταλίας

Newsroom
Ντε Ρόσι: Αναλαμβάνει πόστο στις μικρές εθνικές της Ιταλίας

bet365

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι πέρα από την θέση του βοηθού του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, πλέον θα αναλάβει πόστο και στις μικρές ομάδες της «Σκουάντρα Ατζούρα».

Μια σχέση ζωής που συνεχίζεται για είκοσι και πλέον χρόνια, αυτή του Ντανιέλε Ντε Ρόσι με την Εθνική Ιταλίας, ανοίγει ένα ακόμα καινούργιο κεφάλαιο στην ιστορία της. Ο πρώην αρχηγός της Ρόμα αναλαμβάνει υπεύθυνος των μικρών εθνικών της πατρίδας του, όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής ομοσπονδίας. Ο Ντε Ρόσι δεν αφήνει την θέση του στο πλάι του Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά θα συνεχίσει να υπηρετεί τη «Σκουάντρα Ατζούρα» από αυτόν τον διπλό πλέον ρόλο.

Ο Ντε Ρόσι έκανε το ντεμπούτο του με την Κ-19 της Ιταλίας το μακρινό 2001, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 με την Κ-21, ενώ φυσικά βρισκόταν στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006 όταν η «Σκουάντρα Ατζούρα» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου. Με την Εθνική Ανδρών ο παλαίμαχος αμυντικός χαφ σημείωσε 117 εμφανίσεις, όντας τέταρτος στη λίστα των περισσότερων συμμετοχών μετά από Μπουφόν, Καναβάρο και Μαλντίνι.

Την καινούργια θέση του Ντε Ρόσι, που αφορά την εποπτεία και επίβλεψη όλων των μικρών εθνικών ομάδων (Κ-15 έως Κ-23) της Ιταλίας, κατείχε μέχρι πρότινος αποκλειστικά ο Αντρέα Μπαρτζάλι (73 διεθνείς συμμετοχές). Ο παλαίμαχος σέντερ μπακ της Γιουβέντους θα παραμείνει στον ρόλο, με τους δύο τους να χωρίζουν ευθύνες και αρμοδιότητες για την συνεργασία τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LA LIGA Τελευταία Νέα