Ροναλντίνιο: Η μέρα που ο κόσμος της Ρεάλ τον χειροκρότησε όρθιος στο «Μπερναμπέου» (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο «Ρόνι» έκανε τα δικά του, χαμογελούσε, ντρίμπλαρε, σκόραρε και το χαιρόταν. Η δική του χαρά, προκαλούσε ποδοσφαιρική εποποιία και ο κόσμος της Ρεάλ το αναγνώρισε με παρατεταμένο χειροκρότημα στο «Μπερναμπέου».

Πέρασαν ακριβώς 16 χρόνια (19/11/2005) από τη νύχτα που ο άλλοτε μαγικός Βραζιλιάνος έκανε ό,τι ήθελε στη Μαδρίτη και οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε μεγάλη νίκη με το τελικό 3-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Ο Σαμουέλ Ετό ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στο πρώτο μέρος με το μυτάκι ανάμεσα από πολλά κορμιά, για να πάρει τη σκυτάλη στο δεύτερο ημίχρονο ο Ροναλντίνιο.

Δυο ασταμάτητες κούρσες από αριστερά. Ντρίμπλες. Απόλυτος έλεγχος της μπάλας. Ένας Κασίγιας πραγματικά ανήμπορος να σταματήσει τη μπάλα όταν πλέον ο «Ρόνι» είχε φτάσει στο σημείο «εκτέλεσης».

Μάλιστα, ο παλαίμαχος πορτιέρε κουνούσε το κεφάλι του από απόγνωση, αφού αντιλαμβανόταν πως πραγματικά δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να μπει stop στον Βραζιλιάνο και να μην σμπαραλιάζει τόσο εύκολα την άμυνα των «μερένγκες».

Ένα κομμάτι του «Μπερναμπέου» σηκώθηκε όρθιο και χειροκροτούσε τον μεγάλο πρωταγωνιστή. Παρά την πικρία για το σκορ και τον «πόνο» για την ήττα στο μεγάλο ντέρμπι από τον «αιώνιο εχθρό», ο κόσμος της Ρεάλ αναγνώρισε ότι μπροστά του ξετυλιγόταν μια ιστορική βραδιά.

Και ο ήχος από το χειροκρότημα, όπως ακούγεται και στο παρακάτω βίντεο, είναι κάτι που θα πρέπει να κάνει τον κόσμο να ξανασκεφτεί τι πραγματικά είναι το ποδόσφαιρο, όταν μπροστά στα μάτια σου συμβαίνει κάτι μοναδικό...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image