Τέμπας: «Ο Μέσι μπορούσε να μείνει, όμηρος του Πέρεθ η Μπαρτσελόνα»

Τέμπας: «Ο Μέσι μπορούσε να μείνει, όμηρος του Πέρεθ η Μπαρτσελόνα»

Κώστας Ευθυμιάδης
Τέμπας: «Ο Μέσι μπορούσε να μείνει, όμηρος του Πέρεθ η Μπαρτσελόνα»

bet365

Την δική του εκδοχή για την φυγή του Μέσι από την Μπαρτσελόνα έδωσε ο πρόεδρος της La Liga Χαβιέρ Τέμπας.

«Βόμβες» πέταξε ο Χαβιέρ Τέμπας σχετικά με την μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί.

Ο πρόεδρος της La Liga σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Sport, ανέφερε πως η Μπαρτσελόνα μπορούσε να κρατήσει τον Αργεντινό, θεωρώντας πως η διοίκηση των «Καταλανών» έχει πέσει «όμηρος» στα χέρια του Φλορεντίνο Πέρεθ και της Ρεάλ!

Ο Τέμπας ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Μέσι θα μπορούσε να είχε μείνει στους «μπλαουγκράνα», αν η διοίκηση του Λαπόρτα δεν ακολουθούσε εκείνη του Πέρεθ στη Ρεάλ, η οποία μπλόκαρε τη συμφωνία με ξένους επενδυτές στο πρωτάθλημα.

«Ο Λαπόρτα είχε δώσει τα χέρια με τον Μέσι γιατί είχε αποδεχτεί την πρόταση της CVC. Με είχε πάρει αγχωμένος τηλέφωνο φορές για το αν θα κλείσει η συμφωνία. Η συμφωνία αυτή θα βοηθούσε όλη τη La Liga, αλλά και την Μπαρτσελόνα όχι μόνο στο θέμα των χρεών της, αλλά και για το όριο των χρημάτων που μπορούσε να διαθέσει» είπε αρχικά ο Τεμπάς και πρόσθεσε:

«Ενώ είχαν συμφωνήσει (για τους ξένους επενδυτές) όλα κατέρρευσαν μέσα σε 72 ώρες. Πιστεύω πως έχει να κάνει με την European Super League και τη στρατηγική που ακολουθεί η Ρεάλ. Από τις 42 επαγγελματικές ομάδες, αποδέχτηκαν τη συμφωνία οι 39. Οι άλλοι όλοι είναι τρελοί;

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ κρατά όμηρο την Μπαρτσελόνα. Η Μπαρτσελόνα συμφωνούσε με το deal με την CVC, μέχρι να πει όχι η Ρεάλ. Έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντί στον Φλορεντίνο Πέρεθ»!

Τέμπας: «Πληγή η φυγή του Μέσι»

Ο επικεφαλής της ισπανικής Λίγκας αναφορικά με την φυγή του Μέσι τόνισε πως είναι το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει υποστεί το πρωτάθλημα, ενώ αποκάλυψε πως για το θέμα είχε συζητήσει ήδη με τον Λαπόρτα.

«Η αποχώρηση του Μέσι είναι πλήγμα για τη La Liga, όπως κι όταν έφυγαν ο Ρονάλντο, ο Γκουαρντιόλα ή ο Μουρίνιο. Είχαμε την τύχη να διαθέτουμε τους δύο καλύτερους παίκτες του κόσμου στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου και ως λίγκα να μπούμε στην πρώτη γραμμή παγκοσμίως. Ίσως η αποχώρηση του Μέσι να είναι λίγο πιο οδυνηρή, γιατί προσωπικά τον θεωρώ κορυφαίο στην ιστορία και δεν άξιζε να φύγει έτσι. Όχι μόνο για την Μπαρτσελόνα, αλλά και για τη La Liga» σχολίασε.

«Το συζήτησα με τον Λαπόρτα και με το συμβούλιο της Μπαρτσελόνα. Αναζητήθηκαν λύσεις. Αν ήταν για οικονομικούς λόγους, θα δούμε την επόμενη σεζόν με τα νούμερα που θα δώσει η Μπαρτσελόνα αν μπορούσε να μείνει ή όχι. Δεν ήταν για οικονομικούς λόγους, το ξέρω σίγουρα» κατέληξε ο Τέμπας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα