Εθνικός Άχνας - Άρης Λεμεσού 1-2: Ήρωας ο Ζάντρο, «ύψωσε τείχος» και έστειλε την ομάδα του στους «8» (vid)

Βασιλική Μπαρτζιώτη
Αν και δυσκολεύτηκε, ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε πάρει νωρίς στο ματς και να επικρατήσει του Εθνικού (25/1,1-2) παίρνοντας το εισιτήριο για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Coca-Cola.

Ο Άρης «ίδρωσε» αλλά τελικά προκρίθηκε, νικώντας με 2-1 τον Εθνικό στο «Δασάκι» (25/1), σε ένα ματς που αποδείχθηκε κάθε άλλο παρά... εύκολη υπόθεση.

Γρήγορο προβάδισμα αλλά ο Εθνικός... ξύπνησε εγκαίρως

Οι παίκτες του Σπιλέφσκι είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο έχοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάτι το οποίο ήταν εμφανές στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Ο Εθνικός χρειάστηκε να οργανώσει γρήγορα την άμυνά του καθώς ο Άρης πατούσε συχνά περιοχή. Πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα (4'), οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ ύστερα από άψογη συνεργασία ανάμεσα σε Σάβο και Μοντνόρ.

Ο Ολλανδός τροφοδότησε με ένα σχεδόν έτοιμο γκολ τον συμπαίκτη του και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι παίκτες του Σπιλέφσκι χτύπησαν ξανά στο 14΄, με τον Νίκολιτς να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.

Ο Σέρβος σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ, έχοντας πρώτα καταφέρει να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα και να βρει χώρο στην περιοχή του Μάρκοβιτς.

Έμοιαζε να καθαρίζει νωρίς το ματς, ωστόσο ο Εθνικός είχε άλλη άποψη και σύντομα άρχισε να ανεβάζει στροφές. Οι ποδοσφαιριστές του Σατσιά κατάφεραν να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τελικά έφτασαν στο γκολ, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο 42', ο Μάριος Ηλία έβγαλε τη σέντρα στον Χριστοφή και εκείνος με τη σειρά του νίκησε με πλασέ τον Ζάντρο, μειώνοντας σε 1-2. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο 45λεπτο, ο Άρης είχε αρχίσει να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς ο Εθνικός ήταν πολύ καλύτερος μετά το τέρμα που πέτυχε. Όλα ήταν ανοιχτά ενόψει της συνέχειας

Ανώτερος ο Εθνικός αλλά δεν έφτασε στο ζητούμενο

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Εθνικό, με τον Ηλία να πατάει περιοχή στο 48', αλλά να μην βρίσκει στόχο. Η μπάλα μπορεί να κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων αλλά οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να... μετακομίσουν στην περιοχή του Ζάντρο ήδη από τα πρώτα λεπτά.

Οι παίκτες του Σατσιά έδειχναν έντονα τη θέλησή τους να φτάσουν στην ισοφάριση και στο 52' έφτασαν πολύ κοντά με κεφαλιά του Καμπρέρα. Ούτε τότε ήρθε το ματς στα ίσα αλλά ο Εθνικός ανανέωνε τις επιθέσεις του και μόλις ένα λεπτό αργότερα σημείωσε και τρίτη τελική.

Ο Χριστοφή στο 54' δοκίμασε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι παίκτες του Σπιλέφσκι έδειχναν να βρίσκονται σε μία... σύγχυση μπροστά στην πολύ ανεβασμένη απόδοση του Εθνικού.

Στο 64', οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά ο Μάρκοβιτς κατάφερε να αποσοβήσει ένα πολύ δυνατό σουτ του Σπόλιαριτς.

Ο Άρης επέμεινε αλλά έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία στο 70'. Ο Μοντνόρ σούταρε αλλά ο γκολκίπερ του Εθνικού έδιωξε σε πρώτο χρόνο. Ο Σαβό πήρε την κατοχή αλλά ήταν άστοχος και δεν κατάφερε να κάνει το 3-1 για την ομάδα του.

Στο 77' ο Καμπρέρα συνδέθηκε με τα δίχτυα, αλλά υπήρχε χέρι του Ντε Ιριόντο και το γκολ, ύστερα από παρέμβαση του VAR, δεν μέτρησε.

Το χρονόμετρο έδειχνε το 87ο λεπτό όταν ο Τεχράνυ καταλόγισε πέναλτι σε βάρος του Άρη. Ο Εθνικός είχε ακόμα μία ευκαιρία να διεκδικήσει εκ νέου την πρόκριση αλλά ο Ζάντρο είχε άλλη άποψη και είπε «όχι» στον Καμπρέρα που σούταρε από τα 11 πόδια.

Οι παίκτες του Σατσιά δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση του Άρη στα τελευταία λεπτά και βρέθηκαν εκτός συνέχειας στο Κύπελλο, με τους αντιπάλους τους να παίρνουν το εισιτήριο για τους 8».

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Εθνικός (Μαρίνος Σατσιάς): Μάρκοβιτς, Νικολάου, Λομοτέι, Αρτυματάς, Ιωάννου, Ντε Ιριόντο, Περατικός (46′ Στυλιανού), Λίπσκι, Χριστοφή (65′ Ντράζιτς), Μ. Ηλία (65′ Ιωαννίδης), Καμπρέρα.

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Ζάντρο, Σανέ (36΄Μουσούντα), Μάτισικ (68′ Ουρόσεβιτς), Αμπουμπακάρ (36′ Δημητρίου), Μπρόρσον, Μπράουν, Νίκολιτς (68′ Γκομίς), Σπόλιαριτς, Σεμέδο (56′ Μπένγκτσον), Μοντνόρ, Σάβο.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα