Coppa Italia: Στα 90' με Λυκογιάννη η Μπολόνια, στην παράταση η Κρεμονέζε, στα πέναλτι η Σαμπντόρια!

Γιάννης Αρώνης
Coppa Italia: Στα 90' με Λυκογιάννη η Μπολόνια, στην παράταση η Κρεμονέζε, στα πέναλτι η Σαμπντόρια!

bet365

Εύκολα ή δύσκολα οι σύλλογοι της Serie A πήραν την πρόκριση για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας με τις Μπολόνια, Κρεμονέζε και Σαμπντόρια να κερδίζουν Κάλιαρι, Μόντενα και Άσκολι αντίστοιχα.

Την ανωτερότητά τους επιβεβαίωσαν Κρεμονέζε, Σαμπντόρια και Μπολόνια που πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας αποκλείοντας τις αντιπάλους τους που προέρχονταν από την Serie B.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας η Κρεμονέζε χρειάστηκε το έξτρα ημίωρο της παράτασης για να κάμψει τις αντιστάσεις της Μόντενα με 4-2, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 22' λόγω της αποβολής του Μανίνο. Το σκορ παρέμενε στο 0-0 μέχρι το 76', σημείο από το οποίο άρχισε να... βρέχει γκολ! Η Κρεμονέζε σκόραρε στο 77ο και 84ο λεπτό με Οκερέκε και Αφένα, όμως ο Ντιό ισοφάρισε σε 2-2 σκοράροντας δύο γκολ μέσα στο δίλεπτο 89'-90'! Το ματς τελικά οδηγήθηκε στην παράταση όπου ο Σερνικόλα με δύο προσωπικά γκολ στο 111' και το 120' έδωσε την πρόκριση στην Κρεμονέζε.

Στα πέναλτι γλίτωσε η Σαμπντόρια τον αποκλεισμό από την Άσκολι, και αφού πρώτα ο Καπούτο είχε ισοφαρίσει στο 118' της παράτασης δίνοντας το «φιλί της ζωής» στους Γενοβέζους. Η ομάδα του Ντέγιαν Στάνκοβιτς ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 10' με τον Βέρε, για να ισοφαρίσει για την Άσκολι ο Κολοκόλο στο 33'. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας όμως ο Ντονάτι γύρισε «τούμπα» το ματς στο 110' κάνοντας το 1-2 και φέρνοντας την Σαμπντόρια στο χείλος του αποκλεισμού. Τελικά ο Καπούτο ισοφάρισε με κεφαλιά δύο λεπτά πριν την λήξη του έξτρα ημιώρου, και οι γηπεδούχοι πήραν την πρόκριση σε μια επική διαδικασία πέναλτι που έφτασε μέχρι το 22ο χτύπημα!

Νίκη-πρόκριση και για την Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη απέναντι στην Κάλιαρι, με τον Έλληνα φουλ-μπακ να έχει μάλιστα συμμετοχή και στο γκολ των «ροσομπλού». Συγκεκριμένα, στο 69ο λεπτό ο Ορσολίνι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά για τους γηπεδούχους με στόχο τον Λυκογιάννη, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε. Στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στον ώμο του αμυνόμενου Ομπέρτ και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του αφού ο Αρέστι δεν κατάφερε να επέμβει. Η Μπολόνια είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και νωρίτερα, όμως το γκολ του Σούτεν στο 40' ακυρώθηκε μετά από την συνδρομή του VAR για οφσάιντ.

Συγκεντρωτικά τα αποτελέσματα του τρίτου γύρου:
Τζένοα - Σπαλ 1-0
Τορίνο - Τσιταντέλα 4-0
Σπέτσια - Μπρέσια 3-1
Πάρμα - Μπάρι 1-0
Ουντινέζε - Μόντσα 2-3
Κρεμονέζε - Μοντένα 4-2 παρ. (2-2 κ.δ.)
Σαμπντόρια - Άσκολι 9-8 πέν. (2-2 παρ., 1-1 κ.δ.)
Μπολόνια - Κάλιαρι 1-0

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΤΑΛΙΑΣ Τελευταία Νέα