Λειψία - Χοφενχάιμ 3-1: Δια... περιπάτου στα προημιτελικά του κυπέλλου οι Ταύροι

Newsroom
Η Λειψία χωρίς να... δυσκολευτεί ιδιαίτερα υπέταξε την Χόφενχαϊμ με 3-1, εντός έδρας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας.

Η Λειψία είναι η τρίτη ομάδα, μετά τη Στουτγκάρδη και την Ουνιόν Βερολίνου που «τσέκαρε» το εισιτήριο της για τους «8» του κυπέλλου Γερμανίας. Οι Ταύροι ήταν ανώτεροι, επικράτησαν με 3-1 της Χόφενχαϊμ εντός έδρας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9' με το εξαιρετικό εκτός περιοχής σουτ του Φόρσμπεργκ και στο 42' ο Λάιμερ με φανταστικό τελείωμα μέσα από την περιοχή διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 77΄με την πρώτη και μοναδική τελική τους προς την εστία. Ο Ανχελίνο έβγαλε σέντρα ακριβείας από τα αριστερά και ο Ντόλμπεργκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Λειψία χρειάστηκε μόλις επτά λεπτά για να ανακτήσει προβάδισμα δυο γκολ. Στο 84' o Πόουλσεν έβγαλε τον Βέρνερ σε θέση τετ α τετ, με τον Γερμανό σέντερ φορ να βρίσκει το γκολ που έψαχνε και να διαμορφώνει το τελικό 3-1. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα, καθώς στο 86' ο Ενσόκι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.